Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Scholz gaz peşinde! Körfez turuna başladı

Almanya Başbakanı Scholz gaz peşinde! Körfez turuna başladı

Almanya, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin'in vanaları kesmesiyle birlikte enerji krizi yaşamaya başladı. Almanya, dogalgaz ihtiyacını karşılamak için yeni partner arayışlarını sürdürürken Başbakan Olaf Scholz, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü.

Dünya

23.01.2024, 19:51

24 Şubat tarihinden bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin'e kafa tutan Avrupa ülkeleri, başkaldırışın bedelini ödemeye başladı. Rusya lideri Putin, AB'nin tavrı karşısında gaz vanalarını kapatınca Avrupa ülkelerinde enerji krizi yaşanmaya başladı. Birçok Avrupa ülkesi enerji tasarrufuna giderken bir dizi önlemler almaya devam ediyor.

Beyaz Saray: ABD-İsrail arasındaki Refah görüşmeleri bir kez daha ertelendi Beyaz Saray: ABD-İsrail arasındaki Refah görüşmeleri bir kez daha ertelendi Haberi Görüntüle

GAZ İÇİN CEZAYİR'E GİDECEK

Gaz arayışı içinde olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cezayir'in kapısını çalmaya hazırlanıyor. Fransa hükümeti bugün, Başbakan Elisabeth Borne’ün, iki devlet başkanının geçtiğimiz ay sonunda üzerinde anlaşmaya vardığı ‘ortaklığı’ pekiştirmek amacıyla Cezayirli mevkidaşı Eymen Bin Abdurrahman ile görüşmek için 9 ila 10 Ekim tarihlerinde Cezayir'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, G7 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden'ın yanına giderek BAE ve Suudi Arabistan'la petrol konusunu görüştüğünü anlatmıştı.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

ALMANYA DA GAZ ARIYOR

Fransa'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde enerji krizi yaşanırken Almanya da gaz arayışı için harekete geçti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Körfez ülkelerine yönelik planladığı turuna başladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Es-Selam Sarayı'nda bir araya geldi. Muhammed bin Selman ile birçok konuyu görüşecek olan Almanya liderinin gaz konusunu da masaya yatırması bekleniyor. Muhtemelen LNG anlaşmaları imzalanacak. 

Analistler, Scholz’un ziyaretini Almanya’nın Körfez ülkeleri ile ilişkisini geliştirmek için bir dönüm noktası olarak görüyor. Alman parlamentosu, Berlin’in Körfez ülkeleri ile iyi bir iletişime sahip olmasını istiyor. Almanya, doğalgaz ithalatında yaşanan sorunların ardından enerji ithal edebileceği alternatif ülkeler arayışına başladı. Siemens ve diğer büyük şirketler, Körfez ülkelerine yatırım yapmak isteyen Almanya merkezli şirketler bu konuda devrede.

İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim Haberi Görüntüle

BİDEN TEMMUZ AYINDA ZİYARET ETMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi ABD Başkanı Joe Biden, Temmuz ayında İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinin son durağı olan Suudi Arabistan'a gitmişti. Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile bir araya gelmişti. Biden, 20 Ocak 2021’de göreve başlamasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading