Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Scholz'dan Steinmeier bahanesi! Ukrayna'ya gidemiyor

Almanya Başbakanı Scholz'dan Steinmeier bahanesi! Ukrayna'ya gidemiyor

ZDF televizyon kanalında Ukrayna'daki savaşa ilişkin soruları yanıtlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ukrayna'ya ziyaret talebinin reddedilmesinin, kendisinin bu ülkeyi ziyaret etmesinin önünde bir engel teşkil ettiğini belirtti. Steinmeier ise Rus politikalarına karşı yumuşak tavrıyla tepki çekiyor.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Ukrayna'ya ne zaman gideceğine ilişkin bir soruya yanıt veren veren Scholz, Almanya Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin reddedilmesinin kayda değer bir olay olduğunu iddia etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

ALMANYA KILIFINI BULDU

Scholz, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Ukrayna'ya ziyaret talebinin reddedilmesinin kendi ziyaretine "engel" olduğunu belirterek, "Bu kadar askeri ve mali yardım yapan, Ukrayna'nın geleceği için önemli olacak güvenlik garantileriyle ilgili bir durum olduğunda ihtiyaç duyulacak ülkeye, 'ancak Cumhurbaşkanı gelemez’ denmesi olamaz." ifadesini kullandı.

Alman hükümetinin Ukrayna'ya verilen destekte tereddütlü davrandığına ilişkin suçlamaları reddeden Scholz, Ukrayna yapılan mali ve askeri yardımın Ukrayna ordusunun savaşta uzun süre dayanmasına katkı sağladığını savundu ve Ukrayna ordusuna desteğin süreceğini ifade etti.

NATO'nun bu savaşa katılmayacağını yineleyen Scholz, "Hedefimiz Rusya'nın savaşı sona erdirmesi ve askerlerini Ukrayna'dan çekmesidir. Rusya kazanmamalı ve Ukrayna kaybetmemeli." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şansölye Scholz, selefi Angela Merkel ile de telefonla görüştüğünü kaydetti.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ STEINMIER'İN ZİYARETİNİ REDDETMİŞTİ

Polonya ve Baltık ülkelerinin liderleri, Nisan ortasında Steinmeier ile Kiev'e birlikte gitmek istemiş ancak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin. Steinmeier'i kabul etmek istemediği ortaya çıkmıştı.

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

RUSYA'YA KARŞI ETKİSİZ

Geçtiğimiz ay Bild'in haberine göre Ukraynalı bir diplomat, "Steinmeier'in Rusya ile yine Steinmeier formülüyle şekillenen yakın bağlarını biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Yetkili ayrıca, "Şu anda Kiev'de hoş karşılanmıyor. Bunun tekrar değişip değişmeyeceğini göreceğiz." diye konuşmuştu. Eski bir dışişleri bakanı olan Steinmeier, Moskova'ya karşı yıllardır hoşgörülü olarak nitelendirilen politikaları nedeniyle sert tepkilerle karşı karşıya kaldı.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

REDDEDİLECEĞİNİ BİLİYORDU

Zelenski tarafından istenmeyen adam Steinmeier, "Buna hazırdım ama açıkçası Kiev'de istenmediğimi kabul etmeliyim." sözlerini sarf ederek, "güçlü bir sinyal" göndermek için Ukrayna başkentine gitmeyi umduğunu da sözlerine eklemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading