Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya Başbakanı Scholz'dan Putin açıklaması! 'Tüm imkanlarımı kullanacağım'

Almanya Başbakanı Scholz'dan Putin açıklaması! 'Tüm imkanlarımı kullanacağım'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan devam eden savaşın etkisi altında flaş bir açıklama geldi. Scholz açıklamasında, 'Putin'le yeniden telefonlaşacağım, çünkü birbirimizle konuşmamız gerekir' dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Ukrayna, birçok ülkeden gelen tank desteği ile elini güçlendirmeye başlamıştı. Diğer yandan Ukrayna barış için 'Rusya'nın ülkeden tamamen çekilmesi' ön şartında diretirken Almanya'dan Putin ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Berlin'de yayımlanan günlük Tagesspiegel gazetesine konuşan Scholz, 'Putin’le yeniden telefonlaşacağım, çünkü birbirimizle konuşmamız gerekir' dedi.

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve... Haberi Görüntüle

RUS BİRLİKLERİ GERİ ÇEKİLMELİ 

Ayrıca Rusya'nın saldırgan politikası devam ettiği sürece savaşın bitmesinin imkansız olduğunu belirten Scholz şöyle konuştu: 

Benim için görüşmelerde aynı konunun yeniden gündeme getirilmesi önemli. Dünya bu korkunç durumdan nasıl kurtulabilir? Tabii koşul çok açık: Rus birliklerinin geri çekilmesi. 

Tanklardan sonra Ukrayna’nın savaş uçakları talebinde bulunması ile ilgili de konuşan Şansölye, sürekli olarak daha fazlasını verme rekabetine girişilmemesi uyarısında bulundu.

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA İNSANLARIN GÜVENİ SARSILIR 

Savaş uçağı verilmesinin gündemlerinde olmadığını belirten Başbakan Scholz şunları kaydetti: 

Bir kararın ardından yeni bir tartışmanın başlatılması ciddiyeti azalttığı gibi Almanya’da insanların güvenini de sarsar. Ettiği yemini ciddiye alan bir Almanya Başbakanı, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Ben böyle bir durumun yaşanmaması için tüm imkânlarımı kullanacağım.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading