Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Berlin'e davet etti
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden ötürü telefonla aradı ve Berlin'e davet etti.

Almanya Başbakanlığından yapılan açıklamada, Şansölye Olaf Scholz'un, tekrar cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik ettiği ve görüşmede özellikle NATO'daki ortak müttefikler olarak Almanya ve Türkiye arasındaki yakın bağları vurguladığı belirtildi.
"TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"
Açıklamada, her iki tarafın da hükümetler arası işbirliğine yeni bir ivme kazandırma ve ortak konular üzerinde erken bir aşamada mutabakata varma konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.
Görüşmede, Almanya'nın diğer hususların yanı sıra Doğu Akdeniz, NATO ve Avrupa Birliği konularında Türkiye ile çalışma isteği yinelendi.
BERLİN'E DAVET ETTİ
Açıklamada, bu amaçla Şansölye Scholz'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Berlin'e davet ettiği belirtildi.