Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya Başbakanı Olaf Scholz vize yasağına karşı çıkıyor! 'Bu Putin'in savaşı'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz vize yasağına karşı çıkıyor! 'Bu Putin'in savaşı'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi sebebiyle Rus vatandaşlarına AB ülkelerine turist vizesi verilmesi yasağı getirilmesine karşı çıktığını ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 19:39

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Estonya ve Finlandiya'nın Avrupa ülkelerinin Ruslara turist vizesi yasağı talebi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

'BU PUTİN'İN SAVAŞI'

Scholz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu Putin'in savaşıdır. Bu nedenle bu fikir konusunda zorlanıyorum" ifadelerine yer verdi. 

AB'nin Rusya'daki güç ağını destekleyenlere karşı da yaptırımlar uyguladığını hatırlatan Scholz, vize yasağı talebini doğru bulmadığını ifade etti. 

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

VİZE YASAĞI YAPTIRIMLARIN ETKİSİNİ AZALTABİLİR 

Scholz, vize yasağının tüm Ruslara ve masumlara karşı uygulanmasının yaptırımların etkisini azaltabileceği uyarısında bulundu. 

Rusya'ya karşı Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini belirten Scholz, Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesi için geniş kapsamlı kararlar aldıklarını ve ilerleyen dönemde buna devam edeceklerini ifade etti. 

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı Haberi Görüntüle

PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU MU SAYILACAK? 

Diğer yandan Alman hükümetinin Putin'i Ukrayna'daki savaş suçları için sorumlu tutup tutmayacağında dair açıklamada bulunan Scholz, tüm savaş suçlarını aydınlatmak için her türlü önlemin alınması gerektiğine inandığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading