Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Merkel: Afrika kıtasında da aşı üretimi olmalı

Almanya Başbakanı Merkel: Afrika kıtasında da aşı üretimi olmalı

Merkel, G7 Zirvesi’nin son gününde düzenlediği basın toplantısında, salgının sadece küresel mücadeleyle üstesinden gelinebileceğini ifade ederken, BioNTech şirketinin Afrika'da da aşı üretimi konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Merkel, Kovid-19 salgınından çıkış yolunun aşılar olduğunu belirtti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından çıkış yolu olarak aşıları işaret etti.

Merkel, İngiltere'nin Cornwall'daki Carbis Koyu'nda düzenlenen G7 Zirvesi’nin son gününde düzenlediği basın toplantısında salgının sadece küresel mücadeleyle üstesinden gelinebileceği konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Şansölye Merkel, gelişmekte olan ülkelere Kovid-19 aşısı teminini görüştüklerini de belirtti.

TEK ÇIKIŞ YOLU AŞIDIR

Merkel, "Salgından çıkış yolu aşılardır. Herkesin aşılara erişimini sağlamamız gerektiğini ayrıntılı olarak görüştük." dedi

Merkel, ayrıca küresel aşı üretimine destek verilmesinin önemini vurgulayarak, "Aşı üretimin sadece Avrupa veya Asya'da değil Afrika kıtasında da olmasını istiyoruz. BioNTech şirketi, bu alanda bir çalışma yapıyor. Başka şirketler de." ifadesini kullandı.

Gelecekteki salgınların önlenmesi için Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Alman Şansölye, demokrasinin kurallara dayalı çok taraflı iş birliğiyle en iyi şekilde uygulanabileceğine inandıklarını, buna da herkesi davet ettiklerini söyledi.

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN HAREKET ETMEK İSTİYORUZ

Şansölye Merkel, ABD’nin yeniden Paris İklim Anlaşması'na inanmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, şunları söyledi:

"Bu, elbette G7 grubundaki çalışmalarımızı bu alanda çok daha kolay hale getiriyor. Belki de burada, Cornwall'daki bu toplantının sembolik mesajı şudur; harekete geçmek istiyoruz. Daha iyi bir dünya için hareket etmek istiyoruz. Bunun salgından sonra her zamankinden daha gerekli olduğunu biliyoruz. Kolay olmadığını da biliyoruz."

YOKSUL ÜLKELERE 100 AVRO VERME TAAHHÜTÜ

Merkel, yoksul ülkelere 100 milyar avro verme taahhüdünde bulunduklarını da açıkladı.

ABD BAŞKANI BIDEN'IN SEÇİLMESİ SORUNLARIN YOK OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ

Merkel, Joe Biden’in, ABD Başkanı seçilmesiyle dünyada sorunların yok olmayacağına dikkat çekerek, "Ancak yeni bir canlılıkla sorunların çözümü için çalışabiliriz." dedi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading