Yandex Metrica

Almanya: Baltık ülkelerinin güvenliği, Almanya'nın güvenliğidir

Almanya: Baltık ülkelerinin güvenliği, Almanya'nın güvenliğidir

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Baltık ülkelerinin ve Doğu Avrupa’nın güvenliğinin Almanya’nın güvenliği olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Körber Vakfınca düzenlenen "Berlin Dış Politika Formu"nda yaptığı konuşmada, Baltık ülkelerinin ve Doğu Avrupa'nın güvenliğinin Almanya'nın güvenliği olduğunu söyledi. Avrupa'nın doğusundaki ülkelerde 24 Şubat'tan önce de tehdit hissinin olduğunu söyledi ve 2007'de Estonya’nın da büyük bir siber saldırıya maruz kaldığını hatırlattı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

"Baltık ülkelerinin ve Doğu Avrupa’nın güvenliği, Almanya’nın güvenliğidir. Durum ciddi olduğunda İttifak bölgemizin her santimetresini savunacağız.” şeklinde konuşan Baerbock, Ukrayna’yı siyasi, ekonomik, insani anlamda ve silahlarla desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

'AVRUPA'DAKİ DAYANIŞMA BİZİM HAYAT SİGORTAMIZDIR'

Avrupa’daki dayanışmanın ortak güvenliğin temelini oluşturduğunu vurgulayan Baerbock, "Avrupa’daki bu dayanışma, bizim hayat sigortamızdır. Bundan dolayı Avrupa’daki dayanışma, gelecekteki ortak güvenlik politikasının temelini oluşturacak." şeklinde konuştu.

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

'TEK TARAFLI BAĞIMLILIKLAR BİZİ SİYASİ ŞANTAJA MARUZ BIRAKIYOR'

Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile uzlaşma konusunun 2014'te Kırım ilhak edildiğinde başarısızlığa uğradığını söyledi. Geçmişte Rusya politikasında yapılan hatalardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Baerbock, "Tek taraflı ekonomik bağımlılıklar bizi siyasi olarak şantaja maruz bırakıyor." dedi.

Baerbock, bir kez daha bu hatanın yapılmayacağını söyledi. Çin politikasında da bunu dikkate alacaklarını ve ulusal güvenlik stratejisini buna göre oluşturacaklarını belirtti

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

'PUTİN İKTİDARDA KALDIĞI SÜRECE AVRUPA GÜVENDE OLMAYACAK'

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu da toplantıda yaptığı konuşmada Avrupa’nın Putin rejimine karşı güvenliği sağlaması gerektiğine işaret etti ve Putin'in iktidarda kaldığı sürece Avrupa’nın güvende olmayacağını söyledi. Reinsalu, Rus saldırılarını araştırmak için uluslararası mahkeme kurulmasını istedi.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading