Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman siyasetçiden skandal çağrı: Afgan göçmenleri silahla durduralım

Alman siyasetçiden skandal çağrı: Afgan göçmenleri silahla durduralım

Göç ve İslam karşıtı Alman siyasetçi Tino Chrupalla, Afgan göçmenleri önlemek için silah kullanmayı teklif etti.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Göç ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Alman siyasetçi Tino Chrupalla, Almanya'ya olası Afgan göçüne yönelik skandal ifadeler kullandı. 

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

ÜLKE 26 EYLÜL'DE SANDIĞA GİDİYOR

26 Eylül'de halkın sandığa gideceği Almanya'nın göç ve İslam karşıtı siyasetçisi Tino Chrupalla, ülkeye olası Afgan göçmen akınına karşı silah kullanmayı önerdi. Göç ve İslam karşıtı parti, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Genel Başkanı Tino Chrupalla, Afganistan'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Ülkesinin kapılarının sığınmacılara kapalı olması gerektiğini savunan Tino Chrupalla, "Sadece Alman kurumları için çalışma kriteri de Almanya'ya kabul edilme noktasında yeterli olmamalı." dedi.

ABD yine yaz çizdi: BMGK'de kabul edilen Gazze'de acil ateşkes... Haberi Görüntüle

"SINIRDAN GERİ ÇEVRİLMELİLER" DEDİ SİLAH ÖNERDİ

Yalnızca Afganistan'dan değil, başka ülkelerden de göçmen alınmasına karşı çıkan Chrupalla, Deutsche Welle'ye Afgan sığınmacılar için "Sınırdan geri çevrilmeliler." şeklinde bir açıklama yaptı.  Göçmenlere yönelik skandal ifadeler kullanan Chrupalla, "Almanya'nın sınırlarını korumakla görevli güvenlik güçleri var. Sınır güvenlik güçleri, bunu gerekirse silah kullanarak yerine getirmekle yükümlü." ifadesini kullandı.

Chrupalla, "Yeni bir göç dalgası istemiyoruz, Afganistan'dan da istemiyoruz." dedi ve Afgan halkının, yönetimin Taliban'a geçmesinden memnuniyet duyduğunu öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading