Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman istihbarat şefi itiraf etti: PKK, Almanya’yı üs olarak kullanıyor

Alman istihbarat şefi itiraf etti: PKK, Almanya’yı üs olarak kullanıyor

Alman iç istihbarat teşkilatı BfV'nin başkanı Thomas Haldenwang, PKK terör örgütünün Türkiye'deki saldırıları finanse etmek için Almanya'yı üs olarak kullandığını itiraf etti. İstihbarat servisinin raporuna göre terör örgütü PKK'nın Almanya'da 14 bin 500 sempatizanı bulunuyor. Örgüt geçen yıl ülkede 16 milyon 700 bin euro haraç topladı

Dünya

23.01.2024, 19:22

Alman iç istihbarat şefi Haldenwang, PKK terör grubunun para toplamak, gençleri yabancı savaşçı olarak işe almak için Almanya'daki çeşitli dernekleri kullandığını söyledi.

Haldenwang, ülkenin PKK terör örgütünün Türkiye'yi hedef alan para toplama ve toplama faaliyetleri için bir platform haline geldiğini itiraf etti.

Fransa'da provokasyon! PKK yandaşları havalimanında olay çıkardı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DEKİ SALDIRILARI FİNANSE ETMEK İÇİN KULLANILIYOR"

Alman iç istihbarat teşkilatı BfV'nin başkanı Thomas Haldenwang Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "PKK Almanya'da çeşitli bağış toplama kampanyaları düzenliyor ve ardından bu parayı Türkiye'deki terör saldırılarını finanse etmek için kullanıyor" dedi.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

"DERNEKLER İŞE ALMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Haldenwang, "PKK terör grubunun Almanya'daki çeşitli dernekleri de gençleri yabancı savaşçılar olarak işe almak için kullandığını ve daha sonra Türkiye, Suriye veya Irak'a gönderildiğini söyledi. PKK, uluslararası bir terör örgütü olmaya devam ediyor, bölgede şiddetli saldırılar ve cinayetler devam ediyor” dedi.

Avrupa'da PKK yandaşlarına meydan dayağı: Sokağa döküldüklerine pişman oldular Haberi Görüntüle

14 BİN 500 TAKİPÇİSİ VAR!

BfV'nin Salı günü yayınlanan yıllık güvenlik raporuna göre, PKK terör örgütü 14.500 civarında takipçisiyle ülkedeki en büyük yabancı aşırılık yanlısı grup.

Raporda, terörist grubun geçen yıl Almanya'da tahminen 16.7 milyon € (17.8 milyon $) topladığı ve ayrıca çeşitli bağış toplama kampanyalarında Avrupa'da 30 milyon €'dan fazla topladığı belirtildi.

Rapora göre, 2013'ten bu yana Almanya'dan en az 295 yabancı savaşçı, PKK'lı teröristlerden askeri eğitim aldıkları ve bölgedeki silahlı saldırılara katıldıkları kuzey Suriye ve Irak'a gitti.

Rapora göre, bu yabancı savaşçılardan en az 30'u savaş bölgelerinde öldü, yaklaşık 150'si son yıllarda Almanya'ya döndü, daha fazla ayrıntı verilmedi.

Kuzey Suriye'de, Türk yetkililerin de vurguladığı gibi, PKK terör grubuna YPG/PKK deniyor.

BfV'ye göre, PKK grubunun takipçileri geçen yıl Almanya'da şiddet içeren saldırılar da dahil olmak üzere kişisel yaralanma ve maddi hasarla sonuçlanan 300'den fazla suç işledi. Bu saldırılarda en az dokuz kişi yaralandı.

Raporda, terör örgütünün Avrupa kamuoyunu etkilemeye yönelik propaganda faaliyetlerine atıfta bulunularak, “PKK, Avrupa'da kendisini şiddet içermeyen bir grup olarak göstermeye çalışıyor” denildi.

Ancak rapora göre, son yıllarda birçok gösteride PKK yandaşları şiddet kullandı ve polis ya da siyasi muhaliflerle çatıştı.

AB'nin emniyet teşkilatı Europol tarafından “etno-milliyetçi” ve “ayrılıkçı” terör örgütü olarak sınıflandırılan PKK, 1993 yılından bu yana Almanya'da yasaklı durumda.

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

40 BİN ÖLÜMDEN SORUMLU

 PKK, terör grubunun faaliyetleri yetkililer tarafından büyük ölçüde hoşgörüyle karşılandı ve Berlin, grupla mücadele etmek için daha fazlasını yapmak konusunda isteksiz davrandı.

Türkiye'ye yönelik 35 yılı aşkın terör kampanyasında PKK, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerin de bulunduğu en az 40.000 kişinin ölümünden sorumludur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading