Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman havacılık tarihinin en kötü dönemi! Kaos yazı 68 milyon yolcuyu etkiledi

Alman havacılık tarihinin en kötü dönemi! Kaos yazı 68 milyon yolcuyu etkiledi

Almanya havayolu sektöründe tarihinin en kötü sezonunu geçirdi. Bir sürü uçuş rötar yaparken bir o kadarı da personel eksikliği sebebiyle iptal edildi. Bu yaz Alman havacılık tarihine 'kaos yazı' olarak geçerken, Avrupa genelinde 3,2 milyon yolcuya tazminat ödeneceği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Almanya bu yaz tarihinin en kötü havacılık deneyimine imza attı. Yaşanan personel eksikliği bir sürü uçuşun iptaline ya da rötarlı sefere yol açarken, çalışan personellerinde yoğun mesai ve düşük maaş sebebiyle toplu grev eylemlerine katılması havacılık sektörünün adeta durmasına sebep oldu. 

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

UÇUŞLAR TEKER TEKER İPTAL EDİLDİ 

Sadece ağustos ayında Lufthansa, 2 bin uçuşunu iptal ederken, uçuş iptallerinin hava yolu şirketi ve havalimanı çalışan sayısının eksikliğinden kaynaklandığı kaydedildi. Lufthansa, haziran ayında da uçuşlarının yüzde 4'ünden fazlasını iptal etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

PERSONEL EKSİKLİĞİ KRİZE SEBEP OLDU 

Kovid-19 salgını sırasında çalışan sayısını 4 bin azaltan Frankfurt Uluslararası Havalimanı'nda (FRA) temmuz ayı itibarıyla yapılması beklenen uçuşların yüzde 7,8'i iptal edilirken, yüzde 68'inde gecikme yaşandı.

Binlerce valizin üst üste yığıldığı havalimanında yönetim, seyahat edenlerden renkli ve dikkat çekici bagajlar tercih etmelerini istedi.

Havalimanında haziran ayında yapılan uçuşların yüzde 9,5'i iptal edildi, yaz sezonunda yapılan uçuşların yarısına yakınında gecikme yaşandı.

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

68 MİLYON YOLCU SEFER YAPAMADI 

Almanya'da yaz sezonunda 68 milyon yolcu çeşitli uçuş problemleriyle karşılarken, 3,7 milyon uçuşun tamamen iptal edildiği bildirildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading