Yandex Metrica

Alman ekonomisini ortaya koyan araştırma! 'Son 10 yılda çok yoksulların oranı yüzde 40 arttı'

Alman ekonomisini ortaya koyan araştırma! 'Son 10 yılda çok yoksulların oranı yüzde 40 arttı'

Almanya'da Hans Böckler Vakfına bağlı Ekonomik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada ülkede yoksulluğun son 10 yılda yüzde 40 oranında arttığı ortaya koyuldu.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Almanya'nın Düsseldorf kentinde faaliyet gösteren Hans Böckler Vakfına bağlı Ekonomik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, Alman halkının giderek fakirleştiği ortaya koyuldu. 

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

FAKİR HALKIN ORANI YÜZDE 40 ARTTI 

Söz konusu araştırmada orta gelirlilerin yarısından daha az gelire sahip, 'çok yoksul' kişilerin oranının 2010 ile 2019 arasında yüzde 40 arttığı belirtildi. 

Diğer yandan araştırmada, Kovid-19 salgını, enerji fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyonun ilerleyen süreçte fakirlik oranını daha da artırabileceğine dikkat çekildi. 

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

EKONOMİK GELİŞMELERE RAĞMEN FAKİRLİK ARTTI 

Geçtiğimiz 10 yılda iyi bir ekonomik gelişmenin kaydedilmesine ve işsizliğin azalmış olmasına rağmen, yoksul hanelerin bundan yeterinde faydalanamadığı belirtilen araştırmada, hanelerin giderek daha kötü duruma gittiği belirtildi. 

Araştırmaya göre ayrıca 2010'da hane başına 2 bin 968 euro olan yoksulluk sınırı, 2019'da 3 bin 912 euro oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading