Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman ekonomisi resesyona girmeye hazırlanıyor! Enflasyon çift hanelere çıkacak

Alman ekonomisi resesyona girmeye hazırlanıyor! Enflasyon çift hanelere çıkacak

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), enerji krizi sebebiyle Alman ekonomisinin resesyona girdiğine ilişkin işaretlerin giderek arttığını ve enflasyonun gelecek aylarda çift hanelere ulaşabileceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:49

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ekonomiye yönelik eylül ayı raporunu yayımladı. 

Söz konusu raporda, Alman ekonomisinin resesyona girdiğine dair artan işaretler olduğu belirtilerek, ekonomik faaliyetlerin sonbahar ve kış aylarında belirgin şekilde daralacağına işaret edildi.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

BEKLENTİ GİDEREK DAHA DA 'KARAMSARLAŞIYOR' 

Alman ekonomisine ilişkin beklentilerin giderek daha da "karamsar" hale geldiği aktarılan raporda, reel GSYH'nin temmuz-eylül döneminde bir miktar düşmesi ve düşüşün gelecek aylarda önemli ölçüde artmasının muhtemel olduğu vurgulandı. Raporda, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak ortaya çıkan enerji krizi bunun ana nedeni olarak gösterildi.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

EKONOMİ GÖRÜNÜMÜ SON DERECE BELİRSİZ 

Ekonomiye ilişkin görünümün son derece belirsiz olduğuna dikkati çekilen raporda, "Yüksek enflasyon, enerji arzı ve maliyetlerine ilişkin belirsizlik, sadece gaz ve elektrik yoğun sektör ve ihracat işlerini, yatırımlarını değil, buna bağlı özel tüketimi ve hizmet sağlayıcıları da etkilemektedir." denildi.

Rus basını terör saldırısı için ödenecek tazminat miktarını açıkladı! İşte... Haberi Görüntüle

GAZ KARNESİ UYGULAMASI BEKLENİYOR 

Doğal gazda arz durumunun gelecek aylarda son derece gergin kalmasının beklendiği aktarılan raporda, diğer ülkelerden gaz teslimatı ve gaz depolarının dolu olmasına karşın kışın doğrudan gaz karnesi uygulamasından kaçınmak için hanehalkı tüketiminin önemli ölçüde azaltılması gerektiği vurgulandı.

İkisi de üstün ırkın yaşam hakkını savunuyor: Hitler'in adımlarını takip... Haberi Görüntüle

ENFLASYON BİRKAÇ AY SONRA ÇİFT HANELERE ULAŞABİLİR 

Raporda, enflasyona karşı 9 avroluk toplu taşıma bileti ve akaryakıtta indirim gibi bazı hükümet destek önlemlerinin ağustos sonunda bitmesinin ardından enflasyonun gelecek birkaç ay içinde çift hanelere ulaşabileceğine işaret edildi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading