Yandex Metrica

Alman ekonomisi için kritik açıklama geldi! Almanya resesyona girdi

Alman ekonomisi için kritik açıklama geldi! Almanya resesyona girdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyetlerini sürdüren Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, enerji krizi, küresel ekonomide yaşanan soğuma ve yüksek enflasyon sebebiyle Alman ekonomisinin resesyona girdiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Berlin'de çalışma yapan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), Almanya ile ilgili ekim ayı ekonomik barometresini açıkladı. Yapılan açıklamada ekonomik barometrenin ekim ayında 5 puan gerileyerek 74,3 puana düştüğü bildirildi. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

ALMAN EKONOMİSİ RESESYONA GİRDİ 

DIW'den yapılan açıklamada, enerji krizi, yüksek enflasyon ve soğumaya başlayan küresel ekonominin Alman ekonomisi için olumsuzluklara sebep olduğu belirtilerek, sanayi için enerji krizinin ana sorun olmaya devam ettiği ve yüksek üretim maliyetlerine katkıda bulunduğu bildirildi. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

RİSK DEVAM EDİYOR 

Enstitünün ekonomistlerinden biri olan Guido Baldi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Alman ekonomisi resesyona girdi. Gaz tedarik sıkıntısı olmadığı sürece ekonominin 2008 finansal krizi sırasında veya COVID-19 pandemisinin ilk yılında olduğundan çok daha az küçülmesi muhtemel. Ancak daha sonraki dönem için riskler önemli olmaya devam ediyor.

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

BÜYÜME TAHMİNİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ 

Alman hükümeti, 12 Ekim günü 2022 için daha önce yüzde 2,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini enerji krizi, artan fiyatlar ve arz dar boğazlarının etkilerinden dolayı aşağı yönlü revize ederek yüzde 1,4'e çekerek gelecek yıl için resesyon tahmininde bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading