Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman Bild Gazetesi'nden Türkiye'ye tahıl koridoru övgüsü: Erdoğan, dünyayı açlıktan kurtardı

Alman Bild Gazetesi'nden Türkiye'ye tahıl koridoru övgüsü: Erdoğan, dünyayı açlıktan kurtardı

Almanya'nın önde gelen yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, dünyanın takdirle karşıladığı tahıl koridoru diplomasisi başarısı karşısında duyarsız kalamadı ve Türkiye'yi alkışladı. Bild, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tahıl koridoru anlaşmaları ile dünyada 400 milyon insanı ölümden kurtardığını yazdı.

Dünya

23.01.2024, 20:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ikna ederek tahıl koridorunu kurtarması dünyaya rahat bir nefes aldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafği mevyesini verirken ABD ve NATO başta olmak üzere birçok lider Türkiye'ye övgü yağdırdı. 

Almanya'nın önde gelen yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, dünyanın takdirle karşıladığı tahıl koridoru diplomasisi başarısı karşısında duyarsız kalamadı ve Türkiye'yi alkışladı. Rus donanmasının Ukrayna limanlarını yaklaşık altı ay süreyle bloke ettiğini hatırlatan gazete, tahıl sevkiyatının bu nedenle ihraç edilemediğini belirtti. Söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girip tahıl koridorunu kurtardığı ifade edildi.

İsrail gece boyunca Gazze'ye ölüm yağdırdı Ramazan'ı kana buladı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'IN İZNİ OLMADAN HİÇBİR RUS GEMİSİ GİRİP ÇIKAMAZ''

Söz konusu haberde şu ifadeler yer aldı; "Çünkü İstanbul'daki boğaz, Karadeniz ile Akdeniz arasındaki tek bağlantı. Yani Erdoğan'ın izni olmadan hiçbir Rus gemisi içeri girip çıkamaz. Erdoğan, bu avantajı, Putin'in temmuz ayında Ukrayna ile bir tahıl anlaşması imzalamasını sağlamak için kullandı. Abluka sona erdi. Birkaç hafta sonra, ilk Ukrayna yük gemisi hareket etti" 

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN HASADI 50 MİLYON TONA GERİLEDİ

NASA'nın aylarca çektiği uydu görüntülerini kanıt olarak sunan Alman gazetesi, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşla birlikte elde ettiği toprak kazanımı nedeniyle bu yıl hasadın 50 milyon tona gerilediğine de vurgu yaptı.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

400 MİLYON İNSANIN TAHILA İHTİYACI VAR

Alman gazetesinin haberinde, dünya genelinde yaklaşık 400 milyon insanın hayatta kalabilmesi için Ukrayna tahılına ihtiyaç duyduğuna vurgu yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading