Yandex Metrica

Sitede Ara

Alman basınında Türkiye-Yunanistan savaşı senaryosu: ABD her şeyi yapacak

Alman basınında Türkiye-Yunanistan savaşı senaryosu: ABD her şeyi yapacak

Alman medyası, olası Türkiye-Yunanistan savaşı senaryosu hazırladı ve dikkat çeken bir haberle okurlarının karşısına çıktı. Deutsche Welle'de yer alan analizde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Şubat ayı içerisinde hem Atina hem de Ankara'yı ziyaret edeceği aktarıldı. ABD, iki müttefik arasında bir çatışmanın önüne geçmek için her şeyi yapacak.

Dünya

23.01.2024, 22:18

Aşırı sağcı Rasmus Paludan, geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'i yakarak Müslümanların kutsal kitabına alçak saldırıda bulundu. Skandal eylemin ardından Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini askıya alırken Finlandiya'ya yeşil ışık yaktı. Bu gelişmenin ardından Batı medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal haberlere imza attı.

Yaşanan bu olayın ardından İsveç'e arka çıkmaya çalışan ABD'de 27 senatör, Joe Biden'a Türkiye hakkında skandal bir mektup yazdı. 27 senatör, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verilmediği sürece Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satılmamasını istedi. 

Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI, 'MEKTUP' HABERİNİ MANŞETTEN VERDİ

Yunan medyası, ABD'li snetörlerin Biden'a yolamış olduğu mektup haberini manşetten verdi. Skai televizyonu; 'Biden'a mektupla Türkiye'ye F-16'lar için senatör bloğu' başlığını attı, CNN Yunanistan ise 'ABD'li senatörlerden Biden'a: Türkiye'ye F-16 yalnızca İsveç ve Finlandiya'nın katılımından sonra' dedi. Kathimerini gazetesinin başlığı, 'ABD'li senatörler: İsveç ve Finlandiya NATO'ya katılmadan Türkiye'ye F-16 sevkiyatına hayır' oldu. To Vima gazetesi 'ABD'li senatörlerin Türkiye'ye F-16 satışı için ültimatomu' başlığını tercih etti, Ta Nea 'ABD'li senatörler Türkiye'ye F-16 sevkiyatı ile Finlandiya ve İsveç'in katılımı arasında bağlantı kuruyor' ifadelerine yer verdi.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-YUNANİSTAN ARASINDA GÖRÜŞME OLABİLİR

Alman medyası da olası Türkiye-Yunanistan savaşı senaryosu hazırladı ve dikkat çeken bir haberle okurlarının karşısına çıktı. Deutsche Welle'de yer alan bir analiz de, Yunan medyası tarafından alıntılandı. Türkiye ve Yunanistan arasında savaş çıkma ihtimalini ele alındı. Söz konusu haberde Atina ve Ankara arasında iletişimin henüz kopmadığı vurgulandı. Türk ve Yunan savunma bakanlarının Şubat ortasındaki NATO toplantısında görüşebileceği ifade edildi.

Haberde; Yunanistan'ın son yıllarda modern silah sistemlerine milyarlarca euroluk yatırım yaparak caydırıcı bir güce ulaştığı belirtildi.

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

''ABD, HER ŞEYİ YAPACAK''

Atina'nın ABD ve Fransa ile yenilediği askeri ittifakların yanı sıra İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle sağladığı askeri işbirliği de bir caydırıcılık unsuru. Söz konusu analizde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Şubat ayı içerisinde hem Atina hem de Ankara'yı ziyaret edeceğini aktarıldı. Söz konusu haberde ABD'nin hem Türkiye'ye hem de Yunanistan'a net bir mesaj vereceği ifade edildi. Habere göre; ABD, iki müttefik arasında bir çatışmanın önüne geçmek için her şeyi yapacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading