Yandex Metrica

Alman bakandan flaş açıklama: Ordumuz ülkeyi savunacak güçte değil

Alman bakandan flaş açıklama: Ordumuz ülkeyi savunacak güçte değil

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman ordusunun vahşi bir savaşa karşı ülkeyi savunabilecek güçte olmadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Ukrayna Savaşı'nda birinci yıl geride bırakılırken olası bir 3. Dünya Savaşı'na yönelik teoriler artış gösterdi. İngiltere'nin yaptığı 'savaş kapımızda' açıklamasının ardından Almanya'dan flaş bir açıklama geldi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman ordusunun (Bundeswehr) vahşi bir savaşa karşı ülkeyi savunabilecek güçte olmadığını söyledi.

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

'RUSYA ORDUSUNA KARŞI SAVUNMA GÜCÜNE SAHİP SİLAHLI KUVVETİMİZ YOK'

Pistorius, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Almanya'yı veya müttefiklerini Rusya ordusu gibi bir saldırgana karşı savunma gücüne sahip bir silahlı kuvvetimiz yok.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

'NATO'DAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ YERİNE GETİREMEDİK'

Almanya’nın Gayri Safi Milli Hasıla’sının (GSMH) yüzde 2’sinin savunmaya ayrılması hedefine halen ulaşamadığını belirten Pistorius, "Geçmişte Almanya olarak NATO’daki yükümlülüklerimizi yerine getirmedik. Bundan sonra ülke olarak gerekli katkıları vermeliyiz." dedi.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

'BUNDESWEHR'İN ACİLEN SİLAHA, TEÇHİZATA, CEPHANEYE VE ASKERE İHTİYACI VAR'

Almanya olarak caydırıcılığın yeniden işlemesini sağlamaları gerektiğine dikkat çeken Pistorius, sözlerine şu şekilde devam etti:

İşgalden ve vahşetten çekinmeyen otokratlara karşı zamanında caydırıcılık gösteremezseniz teslim olmak zorunda kalırsınız. Polonya'da veya başka bir yerde yaşayan insanların güvenliğinden sorumluysanız sözleşmelerden doğan yükümlülükleri de yerine getirilmelisiniz. Almanya olarak caydırıcılığın mümkün olan en kısa sürede yeniden işlemesini sağlamalıyız. Bundeswehr'in acilen silahlara, büyük teçhizata, cephaneye ve ayrıca askerlere ihtiyacı var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading