Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman Bakan 'milyonlarca kişi ölecek' diyerek uyardı! Dünya gıda kıtlığı ile karşı karşıya

Alman Bakan 'milyonlarca kişi ölecek' diyerek uyardı! Dünya gıda kıtlığı ile karşı karşıya

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle 'milyonlarca' kişinin kıtlıktan dolayı ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:14

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Bild gazetesine verdiği röportajda, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmeyen bir kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını belirtti. 

Schulze buna sebep olarak Kovid-19 salgını ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını gösterdi. 

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

300 MİLYONDAN FAZLA İNSAN AÇLIK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA 

Bakan Schulze durumun oldukça dramatik olduğunu belirterek, BM Dünya Gıda Programına göre 300 milyondan fazla insanın akut açlıktan muzdarip olduğunu ve BM'nin bu verileri sürekli olarak revize ettiğini ifade etti. 

Dünya genelinde gıda fiyatlarının üçte bir oranında arttığını belirten Schulze, bu durumun milyonlarca kişinin canına mal olacağını belirtti. 

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

KARADENİZ LİMANLARI AÇILARAK GEMİLER TÜRKİYE'YE GÖNDERİLMELİ 

Dünya Gıda Programı, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Ukrayna tahılının diğer bölgelere ulaşamadığı için 44 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu ve bu tahılın Türkiye'ye ulaştırılması için Karadeniz limanlarının açılması çağrısı yaptı.

Dünya bunu konuşuyor! Putin açık açık tehdit etti: Vururuz Haberi Görüntüle

PUTİN UKRAYNA'DAN TAHIL ÇALIYOR

Schulze ayrıca, Putin'i 'açlık yoluyla savaş yürütmekle' suçlayarak yaşananlardan Moskova yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti. Diğer yandan Schulze Rusya'nın Ukrayna'dan tahıl çaldığını iddia etti. 

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

YEŞİL ENERJİ YÖNELİMİ GIDA KITLIĞINA SEBEP OLUYOR 

Diğer yandan bazı ülkelerin yeşil enerjiye odaklanmasının gıda kıtlığına sebebiyet verdiğini ifade eden Schulze, lmanya, yiyecekleri yakıt olarak kullanmayı bırakmalı” diye öneride bulundu. Almanya'daki sözde biyoyakıtın %4'e kadarının gıda ve hayvan yemlerinden yapıldığını belirterek, sadece Almanya'da değil, potansiyel olarak uluslararası alanda bunun sıfıra indirilmesi gerektiğini belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading