Yandex Metrica

Alkışlar Victor Orban'a: Homoseksüelliğe karşı yasa onaylandı

Alkışlar Victor Orban'a: Homoseksüelliğe karşı yasa onaylandı

Macaristan'da 18 yaşından küçükler için 'eşcinsellik karşıtı' düzenleme onaylandı. Homoseksüel ya da transseksüellerin normal olarak gösterildiği her türden reklam yasak kapsamına alınacak.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, ülkede 18 yaşından küçükleri eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik etmeyi yasaklayan yasal düzenlemeyi onayladı. Çocuk ve gençleri cinsiyetsizleştirmeye yönelik küresel projeye karşı duran Budapeşte yönetimine, Avrupa Birliği üyesi 13 ülkeden kınama geldi. Eleştirilere cevap veren Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Yetişme çağındaki çocukların cinsel eğitimleri ailelerin sorumluluğundadır. Biz ailelerin bu sorumluluğunu koruyoruz" dedi. Orban'ın şahsen desteklediği ve yürürlüğe girmesi için yoğun çaba gösterdiği söz konusu kanuna başta LGBTİ+ olmak üzere eşcinsel platformlarından büyük tepki var.

Kabul edilen yasal düzenleme, gay, lezbiyen ve transeksüellere saygılı bir yaklaşımın nasıl olması gerektiğine dair okullardaki eğitim programlarının kaldırılmasını sağlıyor. Yeni yasa aynı zamanda çocuk ve gençlere yönelik heteroseksüelliğin dışındaki cinsel yönelimleri tanıtan kitap, film ve diğer içeriklerin de yasaklanmasını içeriyor. Buna göre, cinsiyet değiştirme fırsatlarına ilişkin bilgilerin bulunduğu kitap ve filmler de yasaklanacak. 

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER KORUMA ALTINDA
Homoseksüel ya da transseksüellerin normal olarak gösterildiği her türden reklam da yasak kapsamına alınacak. Buna çeşitli şirketlerin LGBTİ+ bireylerle dayanışma amaçlı reklamları da dahil. Yeni yasa uyarınca, CocaCola'nın Macaristan'daki LGBTİ+ bireylerle dayanışma için hazırladığı reklam filmi yasak olacak. 

Kanuna ilişkin Macaristan Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklamada, "Yeni yasa 18 yaşından büyüklerin anayasal haklarını kısıtlamamasının yanı sıra 18 yaşından küçüklerin anayasal korunması yükümlülüğünü yerine getiriyor" denildi. 

AVRUPA DEĞERLERİNE KARŞIYMIŞ!
Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç ve Letonya tarafından 22 Haziran'da imzalanan ortak bildiride, Macaristan Parlamentosunca kabul edilen yasaya tepki gösterilmişti. Yasanın eşcinsellere karşı ayrımcılık içerdiği ve fikir özgürlüğünü ihlal ettiğini savunan bu ülkeler, farklılıkları eşit tutmanın AB'nin temel değeri olduğuna vurgu yapmıştı. Çocuğunun homoseksüel olmasını istemeyen ailelerin, çocuklarını LGBT etkilerinden nasıl koruyacaklarına dair herhangi bir öneri sözkonusu bildiride yer almadı. BUDAPEŞTE

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading