Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aliyev duyurdu: Ermenistan teklifimizi kabul etti

Aliyev duyurdu: Ermenistan teklifimizi kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın, ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini açıkladı. Ermenistan'a sunulan teklifin detayları...

Dünya

29.01.2024, 21:37

Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini belirtti.

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

PUTİN'E SONUCU SÖYLEDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Aliyev'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi için Ermenistan'a sundukları 5 ilkeden bahsettiği kaydedildi. Açıklamada, Aliyev'in, Putin'e, "Ermenistan'ın bu ilkeleri kabul ettiğini" söylediği bildirildi.

Somali Başbakanı Barre kardeşliğe dikkat çekti: 'Türkiye değişmez müttefikimizdir' Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'A SUNULAN TEKLİF

Azerbaycan, ilişkilerin normalleşmesi için Ermenistan'a, "devletlerin birbirlerinin egemenliğini, toprak bütünlüğünü, uluslararası sınırların dokunulmazlığını ve siyasi bağımsızlığını karşılıklı olarak tanıması", "devletlerin birbirlerine karşı toprak iddiasında bulunmadığı ve gelecekte de bu tür iddialarda bulunulmama konusunda yasal bir zorunluluklarının olduğunun karşılıklı teyidi", "birbirlerinin güvenliğini tehdit etmekten, siyasi bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne karşı tehdit ve güç kullanmaktan ve BM Antlaşması'nın amaçlarıyla bağdaşmayan diğer durumlardan kaçınmak", "sınırların belirlenmesi ve diplomatik ilişkilerin kurulması" ve "ulaştırma ve iletişim hatlarının açılması, diğer ilgili iletişim ağlarının kurulması ve çıkar alanlarında iş birliği" maddelerinden oluşan teklif sunmuştu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Azerbaycan'ın tekliflerinde kabul edilemez bir şey yok." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading