Yandex Metrica

Aliyev'den Rusya'ya yönelik yaptırımlarla ilgili açıklama

Aliyev'den Rusya'ya yönelik yaptırımlarla ilgili açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının etkisiz olacağını düşündüğünü belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:05

Moskova’da gazetecilere demeç veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin konuştu.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

"RUSYA, YAPTIRIMLARA KARŞI MUKAVEMET GÖSTERECEK"

Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının etkisiz olacağını düşündüğünü belirten Aliyev, Rusya’nın yeni yaptırımlara karşı mukavemet göstereceğini söyledi.

Rusya’nın potansiyeli, coğrafyası ve kabiliyetini öne çıkararak her türlü yaptırıma karşı dirençli olduğunu söyleyen Aliyev, "Bu benim kişisel görüşüm ve Rusya’ya daha önce uygulanan yaptırımlar da bunu kanıtlıyor" dedi.

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

"YAPTIRIMLAR ASLINDA RUS ÜRETİCİLERE YARDIMCI OLDU"

Yaptırımların etkisiz olacağı konusunda pozitif olduğunu açıklayan Aliyev, "Yaptırımlar aslında Rus üreticilerin ithalata bağımlılıklarını azaltmasına yardımcı oldu" dedi.

Batı’nın 'Rus ekonomisine elbette darbe indireceğini' söyleyen Aliyev, Putin’in harekat kararını verirken muhtemelen bunu da hesaba kattığını düşündüğünü ifade etti.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

"TAHMİN ETMEK ZOR AMA AÇIKÇASI BU UZUN BİR SÜRENİN BAŞLANGICI"

Aliyev, askeri operasyonla ilgili ise "Tahmin etmek zor ama açıkçası bu uzun bir sürecin başlangıcı. Açıkçası, Rusya devlet başkanı (Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıma) kararını verdiğinde, sanırım bu sürecin uzayacağını anladı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading