Yandex Metrica

Aliyev'den İran'a rest: Cevapsız kalmayacak!

Aliyev'den İran'a rest: Cevapsız kalmayacak!

Karabağ'da Ermenistan'ın kaybetmesinden duyduğu rahatsızlığı açıkça belli eden İran'a Aliyev'den sert mesaj: "Cebrail'den ilan ediyorum. Bize karşı suçlamalarınız cevapsız kalmayacak."

Dünya

23.01.2024, 18:04

Azerbaycan sınırında askeri tatbikat başlatarak Bakü'ye yönelik tehdit yüklü mesajlar veren Tahran'a İlham Aliyev'den cevap geldi. İkinci Karabağ Savaşı ile işgalden kurtarılan Cebrail kentinde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Geçenlerde İran'ın bazı eyalet mollaları ağzını açıp Azerbaycan'a iftiralar attığında biz bunu umursamadık. İyi niyetimizi koruyoruz. Ama bu, bize karşı asılsız suçlamaları kabul edeceğimiz anlamına gelmiyor. Buradan, Aras Nehri kıyısındaki Cebrail'den ilan ediyorum: Azerbaycan halkına karşı asılsız suçlamala cevapsız kalmayacak" dedi. 

İlham Aliyev'in İran'a yönelik mesajlarını ordu envanterinde bulunan İsrail yapımı Harop kamikaze İHA'ların yanında vermesi dikkat çekti. 

İkinci Karabağ Savaşı'ndaki başarıyı 'tarihi bir zafer' olarak niteleyen Aliyev, "Halkımızın asırlık tarihinde böyle bir zafer hiç olmadı. Bütün halk bu zaferi elde etmek için birleşmiş, ordumuzun arkasında durmuş ve askerlerimiz Başkomutan'ın emirlerine haysiyetle itaat etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Tahran'dan yapılan, "Bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir" şeklindeki açıklamaya da göndermede bulunan Aliyev, "Savaşın bitmesi bölgenin eski haline döneceği anlamına gelmiyor. Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Bunu herkes bilmeli" dedi. Azerbaycan yönetiminde bazı dış güçlerin etkisi olduğunu iddia etmenin büyük saygısızlık olduğunu dile getiren Aliyev, "Bunu asla kabul edemeyiz. Bunu herkes bilmeli. Azerbaycan, dış ilişkilerini ve içişlerini kendi bildiği şekilde planlamaya devam edecektir. İşimize kimse karışmasın" şeklinde konuştu. Tahran yönetimi, Karabağ sınırındaki tatbikatın 'siyonizme karşı' yapıldığını savunmuştu. 

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

"ERKEKSEN BURAYA GEL"

Ermenistan'a yönelik uyarılarda da bulunan İlham Aliyev, şunları söyledi: "Bundan sonra Ermeni toplumu mevcut durumun doğru bir analizini yapmalıdır. Mitolojiyi bırakmak zorundalar. Büyük Ermenistan hayalinden vazgeçmeliler. Denizden denize, efsanevi Ermeni fantezisinden vazgeçmeleri gerekiyor. Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı toprak iddialarından vazgeçmeliler ve vazgeçecekler. Başka yolu yok." 

"Bu savaşın kaybeden tarafı Serj Sarkisyan ve onun gibiler. Serj, Ermenistan Başbakanıydı. Biz Karabağ Savaşı'nda Serj ve onun gibi unsurları yok ettik. Serj'in erkekliği yeterse buraya gelsin. Erkeklikten bahsediyor. Buraya erkek olarak gel. Bak, burada duruyorum. Şuşa'dayım, Hadrut'tayım, Hocavend'deyim, her yerdeyim. Sen neredesin? Cehennemdesin, gorbagor (lanetlenmiş) sıfatıyla."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading