Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aliyev'den Ermenistan'a barış çağrısı!

Aliyev'den Ermenistan'a barış çağrısı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de düzenlenen 8. küresel Bakü formunda konuştu. Ermenistan ile ilişkiler hakkında, "Her şey Ermenistan'ın tutumuna bağlı olacaktır. Biz barış anlaşması üzerine çalışmaya, barış imzalamaya hazırız. Sayfayı çevirmeye hazırız." açıklamasında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:14

Aliyev, Bakü'de düzenlenen 8. Küresel Bakü Forumu'nda konuştu.2. Karabağ Savaşı hakkında açıklamalarda bulundu

"Karabağ sorunu çözüldü. Bu sorunu Azerbaycan kendi başına çözdü. Azerbaycan, BMGK kararlarını kendi uyguladı. Maalesef bu kararlar 27 yıldır kağıt üzerinde kalmıştı. Eğer kendimiz hareket etmeseydik, daha 27 yıl kağıt üzerinde kalacaktı. Biz uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak topraklarımızı işgalden kurtardık." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

'KARŞI SALDIRI BAŞLATTIK'

Aliyev, uluslararası kuruluşların, savaş öncesinde Ermenistan yönetiminin provokatif açıklamalarına sessiz kaldığını dile getirerek,provakasyonları süresince karşı saldırıya geçtiklerini ifade etti. 
Topraklarımızdan çıkma takvimi verdiklerinde saldırıyı durduracağımızı söyledik. Ermenistan yönetimi, 7 bin askerini kaybettikten sonra bunu anladı ve yenilgiyi kabul eden bildiriye imza attı." 

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

'SOYDAŞLARIMIZI TOPRAKLARINA DÖNDÜRECEĞİZ'

Ermenistan'ın işgal döneminde Azerbaycan'a ait yerleşim birimlerini yıktığını, talan ettiğini hatırlatan Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz şimdi işgalden kurtarılan toprakları imar ediyoruz. 1 milyondan fazla soydaşımızı topraklarımıza döndüreceğiz. Askeri gücümüz çatışmanın çözümü için başlıca neden oldu. Şimdi çatışma sonrası dönemdeyiz. Şimdi Ermenistan'a barış anlaşması önerisinde bulunduk. Fakat henüz bir yanıt alamadık. Sınırların belirlenmesi ve çizilmesi çalışmasına başlamayı önerdik. Bu konu da yanıt bulmadı henüz. Azerbaycan, maksimum düzeyde yapıcı yaklaşım sergiliyor. Her şey Ermenistan'ın tutumuna bağlı olacaktır. Biz barış anlaşması üzerine çalışmaya, barış imzalamaya hazırız. Sayfayı çevirmeye hazırız."

Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından düzenlenen forumun açılışına Türkiye'den AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı. En az 40 ülkeden yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı forum, 6 Kasım'a kadar devam edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading