Yandex Metrica

Aksa'daki yangını böyle kutladılar!

Aksa'daki yangını böyle kutladılar!

Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa bahçesinde çıkan yangını kutlamalar yaparak izledi

Dünya

23.01.2024, 17:29

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sırasında Ağlama Duvarı önünde Yahudilerin yaptıkları kutlama eşine az rastlanır görüntüler oluşturdu.

Siyonist güçlerin taciz anlarında Harem-i Şerif'te çıkan yangının avludaki bir ağaca sıçramasıyla gökyüzüne yükselen alev ve dumanlar, duvarın ardında toplanmış fanatik Yahudiler tarafından sevinçle karşılandı. Hafızalardan uzun müddet silinmeyecek bu nefret seansı, sosyal medyada en çok paylaşılan ve tel'in edilen görüntülerden biri oldu. 

İsrail polisinin Harem-i Şerif cemaatine dün akşam bir kez daha saldırıya geçtiğini hatırlatan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında Mescid-i Aksa’nın güney batısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı önünde tartışma ve sürtüşme yaşandığına dikkati çekerek, polisin ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale ettiğini vurguladı.

İsrail polisinin saldırısı esnasında yangın çıktığını ve Harem-i Şerif’teki bir ağaca sıçradığını belirten Dibs, Mescid-i Aksa itfaiyesinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü kaydetti.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’nın Burak (Ağlama) Duvarı bölgesinde kutlamalar yaptığını ifade eden Dibs, İsrail polisinin saldırısının kısa sürdüğünü ve şu anda gergin bir bekleyişin hakim olduğunu kaydetti.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yönelik dünkü saldırılarında 400'e yakın Filistinli yaralanmıştı. KUDÜS

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading