Yandex Metrica

Afganistan'da yaşananlar Rusya'nın silah pazarını genişletti

Afganistan'da yaşananlar Rusya'nın silah pazarını genişletti

Rusya, fırsattan istifade Afganistan'da yaşanan gelişmeler üzerine Orta Asya ülkelerine silah satışını artırıyor.

Dünya

14.03.2024, 21:16

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, Afganistan'da yaşanan gelişmeler ve ülkede durumun kötüleşmesi sonrasında komşu ülkelerden Rus silahlarına daha fazla talep geldiğini söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

ORTA ASYADAKİ ORTAKLARINA DESTEĞE HAZIR

Miheyev, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye açıklama yaptı. Miheyev, Rusya'nın Orta Asya'da bulunan "ortaklarına" destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Afganistan'da durumun kötüleşmesinin ardından Rus silahlarına yönelik bölgedeki talebin artığını öne süren Miheyev, "Rus helikopterlerinin, hafif silahlarının ve sınır güvenlik sistemlerinin tedariki için bölge ülkelerinden gelen bir dizi başvuru üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisovise 23 Ağustos’ta, Afganistan'la sınırlarını güçlendirmeleri için Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi devletlere "imtiyazlı koşullarda" silah temin etmeye hazır olduklarını dile getirmişti.

Afganistan'da yaşanan gelişmelerin ardından Rusya, Ağustos ayı başlarında Özbekistan ve Tacikistan'la çeşitli ortak askeri tatbikatlar düzenlemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading