Yandex Metrica
SON DAKİKA
Afganistan fiyaskosu sonrası istifa çağrısı! Joe Biden’ın çöküş karesi olay

Afganistan fiyaskosu sonrası istifa çağrısı! Joe Biden’ın çöküş karesi olay

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki saldırıların ardından kameraların karşısına çıkarken perişan hali Batı medyasında gündem oldu.

Dünya

23.01.2024, 17:53

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında 13'ü ABD askeri olmak üzere ölenlerin sayısı 170'e yükseldi, en az 200 kişi yaralandı. ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, "ABD askeri kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

Amaç ABD kamuoyunu etkilemekti! İsrail'in trol ordusu ifşa oldu Haberi Görüntüle

YORGUN HALİ DİKKAT ÇEKTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki terör saldırılarının ardından kameraların karşısına geçti. Biden'ın yorgun hali gözlerden kaçmadı. Başını elindeki dosyaya koyup bir gazetecinin sorusunu dinlediği anlarla ilgili, "bitkindi" yorumları yapıldı. ABD Başkanı Biden'ın görüntüsü hakkında sosyal medyada, "Yenilmiş bir adamın vücut dili", "Uyku arasında kalkıp açıklama yaptı" gibi yorumlar yapıldı.

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Saldırıları terör örgütü DEAŞ'ın Horasan kolunun düzenlediğini açıklayan Biden terör saldırılarına belirledikleri bir zamanda karşılık vereceklerini söyledi. Biden, kamuoyunda tepkilere yol açan iddiayı da doğruladı. Taliban'a ülkeden çıkaracakları kişiler hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

'GERİ DÖNMELİYİZ'

Afganistan'dan çekilme sürecini iyi yönetemediği gerekçesi ile suçlanan ABD Başkanı'na eleştiriler iyice arttı. Cumhuriyetçi Kongre üyesi Elise Stefanik, "Biden'ın ellerinde ölenlerin kanı var, başkanlık görevine uygun değil" değerlendirmesini yaptı. Aynı partiden senatörler Marsha Blackburn ve Josh Hawley istifa çağrısında bulundu. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ise, "Terör tehditlerinin önüne geçmek için Afganistan'a geri dönmeliyiz" dedi. Barack Obama döneminde kabinede yer alan Demokratlardan Panetta, çekilen Amerikan askerlerinin ülkeyi çok zor ve tehlikeli bir duruma soktuğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading