Yandex Metrica

Afganistan'da yeni dönem! İşte hükümetin başına geçecek isim

Afganistan'da yeni dönem! İşte hükümetin başına geçecek isim

20 yıl aranın ardından Afganistan'a dönen Molla Abdulgani Birader, yeni hükümete liderlik edecek. Birader, Taliban lideri Hibadullah Akhunzade'nin üç yardımcısından biri.

Dünya

23.01.2024, 17:55

2001 yılından bu tarafa sürgünde bulunan Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader, Afgan hükümetinin kurulması görüşmelerine katılmak için geçtiğimiz aylarda Kabil'e gelmişti. Taliban kaynaklarından yönetimde yer alacak isimlere ilişkin ilk açıklama geldi. Yeni Afgan hükümetinin başında Taliban'ın kurucularından Molla Abdülgani Birader'in olacağı belirtildi. Birader, Taliban lideri Hibadullah Akhunzade'nin üç yardımcısından biri.

Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır çalıyor Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır... Haberi Görüntüle

İKİ İSİM ÜST DÜZEY GÖREV ALACAK

Taliban kaynakları, yine Akhunzade'nin yardımcılarından Molla Mevlevi Yakub ile Şir Muhammed Abbas Stanikzai'nin de üst düzey görevlerde yer alacağı belirtildi.

Molla Yakub da Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu. Taliban'ın lider kadrosunda Akhunzade'nin altında üç isim yer alıyor.

Molla Ömer ve Molla Yakub'un yanı sıra Hakkani ağının lideri Siraceddin Hakkani de Akhunzade'nin yardımcılarından.

Taliban geçen ay Hakkani'nin dini bir otorite olarak en tepede yer alacağı, onun altında bir devlet başkanı bulunacağını açıklamıştı.

İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz Haberi Görüntüle

MOLLA ABDULGANİ BİRADER KİMDİR?

Molla Abdulgani Birader, Afganistan'ın Uruzgan kentinde 1968 yılında dünyaya geldi, çocukluğu ve gençliği Kandahar'da geçti. Birader, Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgal etmesiyle birlikte direniş gruplarına katıldı, kısa sürede adından sıkça söz edilen bir figür haline geldi. SSCB güçlerine karşı Molla Ömer'le birlikte yan yana savaştı. Yardımcılığını üstlendi. Molla Ömer ve Molla Abdulgani Birader'ın iki kız kardeşle evlenerek bacanak olduklarına inanılıyor.

İkili, 1990'ların başında Rus ordusunun çekilmesinden sonra patlak veren iç savaş ve yolsuzlukların devam ettiği bir ortamda Taliban hareketini kurdu. Hayatının büyük kısmı medresede geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading