Yandex Metrica
SON DAKİKA
Afgan Büyükelçinin kızı Pakistan'da işkenceye uğradı

Afgan Büyükelçinin kızı Pakistan'da işkenceye uğradı

Afganistan’ın İslamabad Büyükelçisi Necibullah Alikil'in kızı 26 yaşındaki Silsila Alikil'in, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da işkenceli saldırıya uğradı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Afganistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Pakistan Büyükelçisi Necibullah Aliheyhl'in 26 yaşındaki kızı Silsila Aliheyl'in dün İslamabad'da kimliği belirsiz kişiler tarafından ve işkence edildikten sonra serbest bırakıldığını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Silsila Aliheyhl'in hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada olay hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Afganistan Dışişleri Bakanlığı bu iğrenç eylemi şiddetle kınıyor, diplomatların, ailelerinin ve Pakistan'daki Afgan siyasi ve konsolosluk misyonlarının personelinin güvenliği konusundaki derin endişesini dile getiriyor.

Ayrıca bakanlık, 'Pakistan hükümetini, Afganistan Büyükelçiliği ve konsolosluklarının tam güvenliğinin yanı sıra diplomatların ve ailelerinin uluslararası anlaşmalar ve sözleşmeler uyarınca dokunulmazlıklarını sağlamak için acilen gerekli önlemleri almaya' çağırdı.

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

PAKİSTANLI YETKİLİLERDEN OLAY HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan’ın İslamabad Büyükelçisi Alikil’in kızının kimliği belirsiz kişiler tarafından dün saldırıya uğradığı ve konunun yetkililere intikalinin ardından derhal kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Pakistan Dışişleri Bakanlığının ve ilgili güvenlik kurumlarının, büyükelçi ve ailesiyle yakın temasta olduğu ve konuyla ilgili kendilerine tam destek verdiğine işaret edilerek, emniyet birimlerinin suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesi için çalıştığı aktarıldı.

Öte yandan açıklamada, büyükelçinin ve ailesinin güvenliğinin artırıldığı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading