Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB’nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’yi eleştirdikleri dezenformasyon yasasını kendileri çıkardı

AB’nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’yi eleştirdikleri dezenformasyon yasasını kendileri çıkardı

Türkiye'nin "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" karşısında büyük gürültü koparan Avrupa Birliği, Dijital Hizmetler Yasası'nı devreye sokarak ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yasa, dijital platformlar için özel hükümler getirerek çevrimiçi hesap verebilirliği artırmayı amaçlıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:59


Türkiye'de "Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçecek düzenleme, 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Paris'te Türkiye'ye karşı nefret seansı: PKK/YPG elebaşları Macron kabinesiyle coştu Haberi Görüntüle

TBMM'YE REDDETME ÇAĞRISI BİLE YAPTILAR

Türkiye'deki düzenlemeye tepki gösteren AB kurum ve yetkilileri, işi daha da ileriye götürerek Venedik Komisyonu'nda yayımladkları bir mesajda, TBMM'ye düzenlemeyi reddetmesi çağrısında bulunmuştu.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

ELEŞTİRDİKLERİ YASAYI KENDİLERİ ÇIKARDI

Ancak aynı AB, 2021’de kabul edilen Çevrimiçi Terörist İçerik Yasasını (Online Terrorist Content Law), 7 Haziran 2022’den itibaren uygulamaya başlamıştı. Bu yasa dijital platformlara, paylaşılan “terörizm içerikleri”ni bir saat içinde kaldırma yükümlülüğü getirmişti.

Türkiye'deki dezenformasyonla mücadele düzenlemesine karşı çıkan AB, daha sıkı denetim ve üye ülkelerin dezenformasyonla daha fazla mücadele etmesi için bir kez daha yasal düzenleme yoluna gitti. 

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

20 GÜN İÇİNDE YÜRÜRLÜKTE

Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan Dijital Hizmetler Yasası, birliğin resmi gazetesinde yayımlandı. AB sürecine göre, DSA yönetmeliği 20 gün içinde yürürlüğe girecek. 
DSA, yasa dışı içeriğin, çevrimiçi dezenformasyonun ve diğer toplumsal risklerin yayılmasını önlemenin yanı sıra, platformlar için özel hükümler getirerek çevrimiçi hesap verebilirliği artırmayı amaçlıyor.

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki... Haberi Görüntüle

BRENTON: İNTERNET DAHA GÜVENLİ HALE GELECEK

İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, DSA'nın rekor sürede benimsendiğini belirterek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Breton açıklamasında, "Dijital Hizmetler Yasası bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu önemli metin, interneti tüm Avrupa vatandaşları için daha güvenli bir alan haline getirecektir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading