Yandex Metrica

Abdullah Öcalan'a pasaportunu veren istihbaratçı Lazaros Mavros 23 yıl sonra ortaya çıktı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a Kenya'da yakalanmadan önce kendi pasaportunu veren 'gazeteci' Lazaros Mavros, 23 yıl sonra Güney Kıbrıs'taki bir tatbikatta görüntülendi.

Dünya

06.04.2024, 10:08

Yunan istihbaratının 1998 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a verdiği pasaportun sahibi yıllar sonra bir Güney Kıbrıs'taki bir askeri tatbikatta ortaya çıktı. 

Öcalan için kendi ismi ve pasaportunu tahsis eden PKK destekçisi 'gazeteci' Lazaros Mavros, tatbikatta eli silahlı bir şekilde boy gösterdi. 

TRTHaber'den Sefa Karahasan'ın haberine göre Kıbrıs adasında Rumlar, önce papazlara atış talimi yaptırdı. Bununla da kalmayıp Güney Lefkoşa ve Limasol şehirlerinde terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan’a destek eylemleri başlattı.

Güney Kıbrıs’ta 6-10 Haziran tarihleri arasında yapılan askeri tatbikatta ise bir skandala daha imza atıldı. Tatbikata, Rum gazeteci ve PKK destekçisi Lazaros Mavros da katıldı.

Rum milli muhafız ordusunun internet sitesinde yer alan fotoğraflarda eli silahlı şekilde duran Mavros, Türkiye kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

LAZAROS MAVROS'U TÜM TÜRKİYE TANIYOR

Lazaros Mavros, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın, yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunun sahibi.

Sahte pasaport Rum gazeteci adına düzenlenmiş, üzerine Öcalan'ın fotoğrafı eklenmişti. Terör örgütü liderinin Rum pasaportuyla saklanıyor olması Türkiye’nin büyük tepkisini çekmişti.

Abdullah Öcalan'ın yakalandığı dönem sözkonusu pasaportun sahibi Lazarov Mavros hakkında Türk basınındaki haberler şu şekildeydi:

"16 şubat 1999 tarihinde, Kenya'da ele geçirilen teröristbaşının üzerinde, GKRY'de yayınlanan Fileleftheros gazetesinde çalışan Lazaros Mavros isimli bir gazeteciye ait olan, co15918 seri numaralı ve 2005 yılına kadar geçerli diplomatik bir pasaport bulunmuştur. Bu pasaport üzerinde, teröristbaşının siyah beyaz bir fotoğrafı ile imzası yer almaktadır." 

GKRY'ye ait bu diplomatik pasaportun asıl sahibi olan Mavros, aynı zamanda GKRY'de terör örgütü çizgisinde faaliyet gösteren 'Kürdistan Dayanışma Komitesi' adındaki kuruluşun başkanlığını da yürütmektedir. Merkezi Lefkoşa'da bulunan bu kuruluş, sözde Kürdistan Halk Kurtuluş Cephesi 'ERNK' Atina bürosuna bağlı olarak, terör örgütü militanlarına eğitim verilmesinden, barınmalarından vs... terörist faaliyetlerden sorumludur.

Ayrıca bu kuruluşun terör örgütüne kaynak sağlamak amacıyla kara para aklama, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı gibi hukuk dışı eylemler yürüttüğü Güney Kıbrıs’ta yaşayan herkes tarafından bilinmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading