AB'den kritik Suriye mesajı: Tüm yapıcı ortak çalışmalara hazırız!

AB'den kritik Suriye mesajı: Tüm yapıcı ortak çalışmalara hazırız!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Suriye'deki güvenliğin sağlanması için tüm yapıcı ortaklarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, Esad rejiminin sona ermesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AB'nin Suriye'deki güvenliği sağlamak amacıyla bölgedeki tüm yapıcı ortaklarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Kallas, Suriye'nin istikrarı ve bölgesel güvenliğin sağlanması için uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Kallas, Esad rejiminin sona ermesini, uzun zamandır beklenen ve olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi. Bu dönüşümün, Suriye'deki krizin çözülmesinde önemli bir adım olduğunu belirterek, bölgedeki geleceğe yönelik umutların arttığını söyledi.

RUSYA VE İRAN'IN ZAYIFLIĞI VURGULANDI

Açıklamasında, Esad'ın destekçileri olan Rusya ve İran’ın zayıflığının da bu gelişme ile gözler önüne serildiğini ifade eden Kallas, AB'nin Suriye’deki değişimleri yakından takip edeceğini belirtti. Bu gelişmenin, AB için yeni işbirliği fırsatlarını da beraberinde getireceğini kaydetti.

Avatar
Berşan Taşkaya