• G.ALTIN

    4.261,49

  • DOLAR

    40,0312

  • EURO

    46,9288

  • BIST 100

    10.167,26

  • BITCOIN

    $109.489

ABD'deki okul katliamında yeni detaylar ortaya çıktı! Karısını kurtarmak isteyen polis gözaltına alınmış

ABD'deki okul katliamında yeni detaylar ortaya çıktı! Karısını kurtarmak isteyen polis gözaltına alınmış

ABD'de 19 çocuk ve 2 öğretmenin öldürüldüğü okul katliamı ile ilgili yeni görüntülerin ortaya çıkması sonrası tepkilerin hedefi olan polisin kimliği de açıklandı. Müdahalede geciken polisin o gün saldırıda hayatını kaybeden öğretmenin kocası olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Teksas eyaletindeki Uvalde kasabasında 19 öğrenci ve 2 öğretmenin öldürüldüğü olayla ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. 

18 yaşındaki Salvador Ramos isimli saldırganın düzenlediği saldırı ile ilgili yeni görüntülerib ortaya çıkması sonrası, polisler olaya müdahalede gecikmekle suçlanmıştı. 

TELEFONDA KARISIYLA KONUŞUYORMUŞ 

Diğer yandan görüntülerde saldırı anından telefonunu kontrol eden bir polis büyük tepki toplamıştı. 

Hedefteki polisin memur Ruben Ruiz olduğu ve o gün vurularak öldürülen öğretmen Eva Mireles'in kocası olduğu belirlendi.

KARISINI KURTARMASI ENGELLENDİ 

Öğretmen Eva Mireles, eşini arayarak öldürülmek üzere olduğunu söyleyince Ruiz, olay yerindeki karısını kurtarmak istedi fakat güvenlik gerekçesiyle engellendi. 

Albay Steven McCraw, Ruiz'in koridorda ilerlemeye çalışırken gözaltına alındığını ve silahının elinden alınarak uzaklaştırıldığını belirtti. 

77 DAKİKA BOYUNCA MÜDAHALE EDİLMEDİ 

Yaklaşık 19 dakika bina çevresine ek güvenlik gücü konuşlanıyor. Saldırganın etkisiz hale getirilmesi 77 dakika sürüyor.

Polisin geç müdahalesi Amerika Birleşik Devletleri'nde tartışma konusu olmuştu.

Saldırıdan bir süre sonra, katliamın izlerini taşıyan ilkokulun yıkılmasına karar verilmişti.

Avatar
TR Haber