Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

ABD, zorla çalıştırılan Uygur Türkleri için Çinli firmalara yaptırım uyguladı

ABD, zorla çalıştırılan Uygur Türkleri için Çinli firmalara yaptırım uyguladı

ABD yönetimi, Uygur Türki çocukları zorla çalıştıran ve kötü muamelede bulunan Çinli firmalara yaptırım uygulayacağını bildirdi.

Dünya

22.03.2024, 15:46

Beyaz Saray, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde çocukları ve Müslümanları zorla çalıştırarak üretim yapan ya da Uygur Türklerine yönelik "kötü muameleye" katkı sağlayan bazı Çin firmalarına kısıtlamalar getirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, getirilen kısıtlama ile Çin'in "zorla çalıştırma" yoluyla yaptığı üretimlerin, ABD'ye girişinin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Pekin yönetimini, Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki etnik ve dini azınlıklara yönelik zalim ve insanlık dışı soykırımından dolayı sorumlu tutmaya devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Söz konusu kısıtlama kapsamında, ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Birimine (CBP), tüm ABD limanlarında, Sincan merkezli Hoshine Silicon Industry isimli silikon üreticisi firmanın ve alt şirketlerinin ürettiği ürünleri taşıyan kargolara el konulması yetkisi verildiği kaydedildi.

4 şirket yaptırım listesinde

Ayrıca pamuk, domates ve deniz gıdaları gibi ürünlerden, zorla çalıştırma yoluyla elde edildiğine inanılan malların, ABD'ye girişi için de yeni adımlar atılıyor.

Beyaz Saray'ın kararı çerçevesinde, ABD Ticaret Bakanlığı da Uygur Türklerine kötü davranışlara katkı sağladığı gerekçesiyle 4 yazılım ve teknoloji firmasını yaptırım listesine aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading