Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD yolcusu 2 bin 500 Afgan Ürdün'den ayrıldı

ABD yolcusu 2 bin 500 Afgan Ürdün'den ayrıldı

Ürdün'ün, ABD'ye gitmeleri için izin verdiği Afgan vatandaşları ülkeden ayrıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:53

Ürdün tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke ABD'ye gitmek isteyen 2 bin 500 Afgan vatandaşına izin verdi.

Açıklamada, söz konusu Afganistan vatandaşlarının ülkeden geçiş ve ayrılmalarının, ABD ile üzerinde anlaşılan düzenlemelere göre gerçekleştirildiği belirtilirken, bu kişilerin mülteci olmadığı ve ülkede çok kısa bir süre için (transit) kaldığına dikkat çekildi.

Netanyahu BMGK kararı üzerinden Gazzelileri tehdit etti: Bu baskıya güvenmeyin,... Haberi Görüntüle

GEÇİŞ SÜRECİ AĞUSTOS SONUNA KADAR SÜRECEK

Ürdün, açıklamada Ürdün'ün topraklarını geçmeleri nedeniyle söz konusu tahliyelerden herhangi bir sorumluluk taşımadığını vurgulayarak, Afganistan vatandaşlarının Ürdün'den geçiş sürecinin, Washington ile yapılan anlaşma ve düzenlemelere göre ağustos ayının sonuna kadar devam edebileceği kaydetti.

Ürdün, 23 Ağustos'ta Afganistan'dan tahliye edilecek 2 bin 500 Afganistan vatandaşının Amerika'ya gitmek için kendi topraklarından geçişine izin vermişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz de yaptığı açıklamada, geçiş onayının yalnızca Afganistan'ın tanık olduğu insani krizin çözülmesine katkı sunmak amacıyla verildiğini belirtmişti.

ABD yönetimi, Afganistan'dan tahliye sürecinin başladığı 14 Ağustos'tan bu yana toplam 105 bin kişiyi ülkeden çıkardığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading