Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'yi dolandıran Türk'ten milyon dolarlık vurgun! Ürünleri orduya bile satmış

ABD'yi dolandıran Türk'ten milyon dolarlık vurgun! Ürünleri orduya bile satmış

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan, ABD-Türkiye çifte vatandaşı 39 yaşındaki Onur Aksoy; Çin'den getirdiği cihazlara sahte yazılım yüklediği ve bununla 100 milyon dolar gelir elde ettiğini yönündeki suçlamaları kabul etti. 

Dünya

09.03.2024, 18:09

Onur Aksoy isimli bir Türk, ABD'de 2013-2022 yılları arasında on binlerce Cisco markalı sahte ürün satarak milyonlarca dolar elde etmekle suçlanıyordu. Aksoy, 2022 yılında dolandırıcılık ve sahte mal trafiği de dahil olmak üzere birçok suçta tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde görülen davada bir gelişme yaşandı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre Aksoy, kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Davada sunulan belgelere ve mahkemede verilen ifadelere göre; Aksoy, 2013 ile 2022 yılları arasında Çin'den getirdiği binlerce cihaza korsan Cisco yazılımları yükledi. Korsan ürünlerin gerçek gibi gözükmesi için üzerlerine Cisco etiketleri yerleştiren ve ürünleri logolu-orjinal görünen kutularda paketleyen Aksoy, Cisco'nun kullanım kılavuzuna kadar kopyaladı.

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

ABD ORDUSUNA, DEVLET KURUMLARINA VE OKULLARA SATTI

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Onur Aksoy, New Jersey ve Florida'da en az 19 şirketin sahibi.  Aksoy, sahte ürünlerini sergilemek içi 15 Amazon ve 10 e-Bay vitrini açtı. Korsan ürünlerini; ABD ordusuna, devlet kurumlarına, hastanelere ve okullara sattı.

Ürünler, Pro Network Entities isimli şirket tarafından satıldı. Sahte ürünler performans, işlevsellik ve güvenlik sorunu yaşamakla kalmadı, entegre edildikleri sistemlere de zarar vererek on binlerce dolarlık zarara neden oldu. 

Yunan kazıklandı! ABD'den komşuya F-35 şoku: 5. nesil değil türünün... Haberi Görüntüle

CİSCO DURUMU FARK ETTİ

Ağ güvenlik sistemleri üzerine çalışan, çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Cisco, durumun farkına vardı. Şirket, 2014 ve 2019 yılları arasında Aksoy'a taklit ürün kaçakçılığını bırakmasını isteyen tam yedi mektup gönderdi. 

Ancak Aksoy bu uyarılara da sahte belgelerle yanıt verdi.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

DEPOSUNA BASKIN DÜZENLENDİ 

ABD'li yetkililer 2021 yılının Temmuz ayında Aksoy'un deposuna baskın düzenledi. Yapılan aramada perakende değeri 7 milyon doları aşan 1.156 sahte Cisco cihazı bulundu. 

2022  Haziran ayında sahte mal ticareti yapmak için komplo kurmak suçlaması ile tutuklanan Aksoy'un cihazlarına da el koyuldu. 

Amaç ABD kamuoyunu etkilemekti! İsrail'in trol ordusu ifşa oldu Haberi Görüntüle

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

39 yaşındaki Onur Aksoy, çıkarıldığı mahkemede kendine yöneltiken suçlamaları kabul etti. Aksoy, bu süre içinde 100 milyon dolar gelir elde ettiğini itiraf etti. Ceza indirimi almak için de mahkeme ile anlaşma yoluna gitti. 

48 ila 78 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Aksoy'un 6 Kasım'da mahkum edilmesi planlanıyor. Yapılan anlaşmaya göre Aksoy, 15 milyon dolarlık cezanın yanı sıra müşterilerine de tazminat ödeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading