Yandex Metrica

ABD'ye politika değişikliği önerisi: Ukrayna Çin'e odaklanma yeteneğini sınırlıyor

ABD'ye politika değişikliği önerisi: Ukrayna Çin'e odaklanma yeteneğini sınırlıyor

ABD merkezli RAND Corporation Washington'a Ukrayna konusunda politika değişikliği yapmasını önerdi. RAND Corporation'da yayımlanan Ukrayna raporunda ABD'nin Çin'e odaklanma yeteneğinin sınırlandığına dikkat çekildi.

Dünya

23.01.2024, 22:18

Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın geride bırakılmasına günler kala Rusya'nın büyük bir taarruz başlatması bekleniyor. Kiev yönetimi Batılı ülkelere destek çağrısı yapıp şubat veya martta yapılması beklenen taarruza hazırlanırken ABD yayın kuruluşu RAND Corporation'dan Washington'a politika değişikliği teklifi geldi. 

ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi vururuz ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA ABD'NİN ÇİN'E ODAKLANMA YETENEĞİNİ SINIRLIYOR'

RAND Corporation'da yayımlanan Ukrayna raporunda şu ifadeler yer verildi:

Savaş üst düzey politika yapıcılarının zamanını ve ABD'nin askeri kaynaklarını soğurmaya devam ettiği sürece ABD'nin özellikle Çin ile rekabet gibi diğer küresel önceliklere odaklanma yeteneği sınırlı kalacak.

Washington'un Moskova'nın bütünüyle Çin'e bağımlı olmamasını sağlamada uzun dönemli çıkarı var. Daha uzun savaş (Ukrayna'da) Rusya'nın bağımlılığını (Pekin'e) artırarak Çin'e ABD ile rekabetinde avantaj sağlayabilir.

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı? ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu:... Haberi Görüntüle

RUSYA İÇİN VAROLUŞSAL MÜCADELE

RAND Corporation'ın raporunda Kremlin'in Ukrayna Savaşı'nı varoluşsal bir mesele olarak gördüğü belirtildi be şu ifadelere yer verildi:

Eğer Rusya, savaş meydanında daha geniş ölçekli kayıplar yaşarsa, üst düzey Kremlin yetkilileri arasında ümitsizlik yayılabilir. El yükseltici diğer konvansiyonel seçenekler tüketildiğinde Moskova, katastrofik bir yenilgiyi önlemek için nükleer silahlara özellikle de stratejik olmayan nükleer silahlara (NSNW) başvurabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading