Yandex Metrica

ABD'ye güvenmiş Afganların durumu yürek burkuyor

ABD'ye güvenmiş Afganların durumu yürek burkuyor

ABD'ye güvenen Afganların çaresizliği yürek burkan görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. Nakliye uçağının dış kenarına grupça tutunmaya çalışanlar, kapanan iniş takımında sıkışıp can verenler ve daha pek çok şey!

Dünya

23.01.2024, 17:49

Afganistan'ın başkenti Kabil'den kaos görüntüleri gelmeye devam ediyor. Kentteki havaalanında bekleyen on bini aşkın Afgan, kendilerini ülkeden çıkaracak uçağın yolunu gözlüyor. ABD başta olmak üzere batılı devletlerin ordularıyla işbirliği yapan Afganlar, sergiledikleri görüntülerle pistte zaman zaman trajik anların yaşanmasına neden oluyor. 

Kabil Havalimanı'nda kalkışa hazırlanan bir nakliye uçağının dış yüzeyine tutunmaya çalışan Afganların görüntüsü yürekleri burktu. Filmlerde rastlanabilecek türden bu sıradışı görüntünün benzerleri ne yazık ki Kabil'de bugünlerde alışılmış manzaralar haline geldi. 

Uçakla havalanma eylemine ilişkin hiçbir şekilde fikir sahibi olmadıkları görülen bu insanların kargo uçağı pistten teker kaldırdığında neler olacağını hesap etmedikleri açıkça belli oldu. 

Büyük bir çaresizliğin yansıması olan bu tip davranışlar, uçak havalandığı zaman hazin manzaralara yol açtı: Kimi Afgan, uçağın dış yüzeyine tutunamayıp yüzlerce metre yüksekten yere çakıldı kimi ise asla bırakmak istemediği iniş takımlarının kapanmasıyla sıkışarak can verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading