Yandex Metrica

ABD Ukrayna'yı tümüyle yalnız bıraktı! Artık SİHA vermeyecekler

ABD Ukrayna'yı tümüyle yalnız bıraktı! Artık SİHA vermeyecekler

ABD, Ukrayna'ya silah satışlarını askıya almaya planlıyor. Pentagon, Ukrayna'ya SİHA satışına itiraz etmeye hazırlanıyor. Karmaşık ekipmanların Rusya'nın eline geçmesinden endişe ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:26

ABD yönetimi, Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşı kullanılmak üzere Hellfire füzeleri ile donatılabilen 4 MQ-1C Gray Eagle satmayı planlıyordu. 

Yaşanan son gelişmelerde Ukrayna'ya SİHA satışları iptal edildi. 

Alınan karara gerekçe olarak, gelişmiş gözetleme ekipmanlarının Rusya'nın eline geçmesinden endişe duyulduğu belirtildi. 

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

SİHA SATIŞLARI İPTAL EDİLDİ 

Satışa ilk itiraz, Pentagon'un Savunma Teknolojisi Güvenlik İdaresi tarafından gündeme getirildi.

Reuters tarafından yayınlanan habere göre, konuyla ilgili üç kaynak, daha önce mart ayından bu yana dolaşımda olan planın Beyaz Saray tarafından onaylandığını belirtti. 

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu Haberi Görüntüle

'ABD İÇİN GÜVENLİK RİSKİ TEŞKİL EDİYOR'

Söz konusu haberde, "SİHA'ların ihracına itiraz, radar ve gözetleme ekipmanlarının Rusya'nın eline geçmesi halinde ABD için güvenlik riski oluşturabileceği endişesiyle gündeme geldi." ifadelerine yer verildi. 

Pentagon Sözcüsü Sue Gough ise, "Teknoloji güvenliği incelemeleri, ABD savunma maddelerinin tüm uluslararası ortaklara aktarılması için standart bir uygulama. Tüm vakalar kendi özelliklerine göre ayrı ayrı inceleniyor." diye konuştu. 

Diğer yandan SİHA satışının iptal edilmesi Zelenski'nin Biden'ı suçlayıcı konuşmalar yapmasının ardında geldi. 

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

BİDEN ZELENSKİ'YE DİRENDİĞİ İÇİN TEPKİ GÖSTERDİ 

Biden Rusya'nın saldırılarına dikkat çekerek, "Birçok insanın, abarttığımı düşündüğünü biliyorum. Hiç şüphesiz Zelensky, ABD'nin uyarılarını duymak istemedi." diye konuşmuştu. 

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

'RUSYA'YA DİRENMEKLE SUÇLANMAMIZ OLDUKÇA SAÇMA'

Zelenski'nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise "Bir ülkeyi 100 günden fazla bir süredir saldırgana direnmekle suçlamak saçma. Kilit ülkeler, önlem olarak Rusya'yı durdurmayı başaramadı." diyerek cevap vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading