Yandex Metrica

ABD Türkiye'nin olası Suriye harekatına destek verecek mi?

ABD Türkiye'nin olası Suriye harekatına destek verecek mi?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin olası Suriye harekatına destek verip vermeyecekleri konusunda konuştu. Price, Suriye konusunda Ankara ile istişareleri sürdürdüklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısının ardından yaptığı ''Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. En sıra sürede gereken adımları atacağız.'' açıklamalar dünyada ses getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye'de artan YPG/PKK saldırıları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon sinyaline ilişkin soruya yanıt verdi. Ned Price, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirterek, başta terörle mücadele ve Suriye'deki çatışmaları sonra erdirmek üzere Türkiye ile ABD'nin birçok ortak menfaatinin bulunduğunu ifade etti.

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE DESTEK VERECEK Mİ?

ABD'nin muhtemel bir Türkiye operasyonuna destek verip vermeyeceği sorusuna net bir yanıt vermeyen Price, Suriye konusunda Ankara ile istişareleri sürdürdüklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading