Yandex Metrica

ABD, terörist Husileri meşru görüyormuş!

ABD, terörist Husileri meşru görüyormuş!

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi, İran destekli Husi teröristleri meşru aktör olarak niteledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, "yanlış anlaşıldı"

Dünya

23.01.2024, 21:57

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Linderking, ABD-Arap Ülkeleri İlişkileri Konseyi tarafından dün yapılan oturumda, Yemen’deki İran destekli terörist Husilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Linderking, konseyde yaptığı konuşmada, “Husileri, Yemen’de meşru bir taraf olarak görüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan geri adım

Linderking’in tepki alan konuşmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün konuya dair bir açıklama yayımlandı.

Söz konusu konuşmanın medyada çarpıtıldığına vurgu yapılan açıklamada,  "ABD’nin diğer ülkeler gibi Aden hükümetini meşru görüyor. Linderking, Husilerin de çözümün bir parçası olabileceğini kastetmiştir. Çünkü Husiler de Yemen’de insanların yaşadığı alanları kontrol altında tutuyor” cümleleri kullanıldı.

Yemen, İran ve Suudi cenderesinde

İran destekli Husilerin oluşturduğu Ensarullah terör örgütü militanları, 2014 yılında Yemen’in başkenti Sana dahil geniş alanları kontrolü altına almıştı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başını çektiği Arap Koalisyonu’nun askeri müdahale başlatması üzerine Husi teröristler ile Arap Koalisyonu arasında sıkışan Yemen halkı, iki tarafın hesaplaşmasının kurbanı oluyor.

Yemen’deki birçok bölgeye açlık ve kıtlık yaşanırken, savaşın getirdiği şartlar çeşitli salgın hastalıkların ülkede yayılmasına sebep oluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading