Yandex Metrica

ABD terör koridoru için Suriye'ye geri dönüyor! Pentagon bütçesi PKK'ya sunulacak

ABD terör koridoru için Suriye'ye geri dönüyor! Pentagon bütçesi PKK'ya sunulacak

ABD Savunma Bakanlığı'nın 2023 mali yılı bütçe belgelerinde Suriye'de PKK'nın faydalanacağı 183 milyon dolarlık fonu onayladığı ve örgüte 3500 kişi katmayı planladığı ortaya çıktı. Diğer yandan Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Rakka'da boşalttığı üsleri tekrar konuşlanacağı bildirildi.

Dünya

11.02.2024, 04:35

ABD Savunma Bakanlığı 2023 mali yılının 813 milyar dolarlık savunma bütçesinin detaylarını yayınladı. 

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

PKK'YA 183 MİLYON DOLAR ÖDENEK 

Buna göre belgelerde, Suriye'de SDG adını kullanan, PKK'nın da faydalandığı eğit donat programının detayları yer aldı. 

"2023 Mali Yılı, DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Fonu" isimli belgede Suriye'de ABD'nin desteklediği gruplara 183 milyon dolar ayrıldığı belirlendi. 

Suriye ile ilgili ödenek kısmında, ABD'nin YPG ve güneyde faaliyet gösteren Mugavir et-Tavra adlı muhalif bir grubun 2023 eğit-donat fonundan yararlanacağına işaret edildi.

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

3500 KİŞİ DAHA TERÖR ÖRGÜTÜ SAFLARINA KATILACAK

Diğer yandan belgede 2023 yılında hapishane korumaları da dahil olmak üzere 3500 kişiyi daha YPG-PKK'nın saflarına katmayı planladığı ve Suriye'de Pentagon bütçesinden maaş alanların sayısının 16 binden 19 bin 500'e çıkarılacağı belirtildi. 

Belgede, YPG/PKK ile Mugavir et-Tavra örgütlerine verilecek 183 milyon dolarlık desteğin 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik destek, 71,4 milyon dolarının maaşlar, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için kullanılacağı kaydedildi.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

ABD SURİYE'YE GERİ DÖNMEYE ÇALIŞIYOR 

Ayrıca ABD bölgedeki terör örgütünü desteklerken, Suriye'nin kuzeyinde Rakka'da daha önce boşalttığı iki askeri üssü yeniden faaliyete geçirecek. 

Rusya'nın son aylarda Rakka'da varlık göstermeye çalışmasını engellemeye çalışan ABD, bir aydır Rakka'ya 7 kilometre uzaklıktaki 17. Alay ile Tabka Askeri Havaalanı'ndaki üslerine yeniden dönme çalışması yapıyor. 

İsrail devlet televizyonu duyurdu: Refah'a saldırı ertelendi, İran'a saldırı planları onaylandı İsrail devlet televizyonu duyurdu: Refah'a saldırı ertelendi, İran'a saldırı planları... Haberi Görüntüle

ASKERİ SEVKİYATLAR IRAK ÜZERİNDEN

Tabka Askeri Havaalanı'nı aktif kullanan ABD, Rakka'daki askeri kargo uçaklarıyla tahkimatını güçlendiriyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda YPG/PKK işgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD askerleri, üs ve askeri noktalarına sevkiyatlarını Irak toprakları üzerinden gerçekleştiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading