Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Temsilciler Meclisi kayıtları ele geçirdi! FBI kiliselerden istihbarat topluyor!

ABD Temsilciler Meclisi kayıtları ele geçirdi! FBI kiliselerden istihbarat topluyor!

Dünyanın en etkin istihbarat örgütlerinden ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), kendi vatandaşlarını bile kiliseler yoluyla kontrol altında tutmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:42

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), kendi vatandaşlarını kiliseler yoluyla izlediği ortaya çıktı. 

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi, FBI'ın yurt içi terörle mücadele çabalarının bir parçası olarak ülkedeki Hristiyan kiliseleri ve Katolik piskoposlukları içinde "kaynaklar" geliştirmeye çalıştığını ortaya çıkardı.

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

KİLİSELERİ "YENİ KAYNAK GELİŞTİRME" AMAÇLI KULLANIYORLAR

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin edindiği kayıtlarda, FBI'ın, kiliseleri "yeni kaynak geliştirme" ve "şüpheli etkinlik belirleme" amaçlı kullanmayı planladığı ifade edildi.

Kayıtlarda, FBI'ın mevcut kaynakları kullanarak yeni kaynak geliştirme dışında ayrıca, "dini cemaatleri radikalleşmenin uyarı işaretlerine karşı duyarlı hale getirme ve şüpheli faaliyetleri belirlemeye hizmet etmek için onların yardımlarını alma arzusu gösterdiği" kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, kayıtlar üzerine, FBI'a yazdığı mektupta, "FBI'ın komiteye sunduğu sınırlı bilgiye dayanarak, FBI ajanlarının, inançlarını uygulayan Amerikalılar hakkında bilgi vermek için Katolik cemaatlerine ulaşarak din adamları ve kilise liderliği içinde kaynaklar geliştirmeyi önerdiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

"BİLGİLER KORKUNÇ"

Jordan, söz konusu bilgileri "korkunç" şeklinde niteleyerek, "Amerikalılar, ruhsal ve kişisel gelişimleri için ibadet etmek ve toplanmak amacıyla kiliseye giderler. FBI'ın, ibadethanelerini dinlediğinden veya diğer muhbirleri yerleştirmiş olabileceğinden endişe duymadan temel Anayasal haklarını kullanmakta özgür olmalılar." ifadelerine yer verdi.

Şubat başında FBI'ın Richmond ofisinden sızan "Radikal-Gelenekçi Katolik tehdidini hafifletme" yönündeki planı için Jordan, 16 Şubat'ta FBI'dan söz konusu belgeleri talep etmişti.

Belgelere, özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyeleri "Anayasa'yı ihlal" gerekçesiyle tepki göstermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading