Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD tehdit etti: Siber saldırı gerçek savaş çıkarır

ABD tehdit etti: Siber saldırı gerçek savaş çıkarır

ABD, Rusya ve Çin hattında siber gerilim büyüyor. ABD Başkanı Joe Biden'dan tehdit gibi açıklama geldi. Biden ''ABD’ye yönelik büyük ve kapsamlı bir siber saldırı gerçek bir sıcak savaşa dönüşebilir'' dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:43

ABD son dönemde Amerikan şirketlerine yönelik artan siber saldırılarla ilgili teyakkuzda. ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Biden bu saldırıların “sıcak savaşa” dönüşebileceği uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi’ne ziyaretinde konuştu; “Sanıyorum eğer bir savaşa, büyük bir güçle çatışmanın olduğu gerçek bir savaşa girecek olursak, bunun, etkileri büyük olan siber bir ihlalin sonucunda gerçekleşecek olması daha muhtemel” dedi. Biden siber saldırılar nedeniyle oluşacak bir gerçek savaş ortamının giderek yaklaştığı uyarısında bulundu. 

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü Haberi Görüntüle

RUS ASKERİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI HEDEFTE

ABD’de kritik altyapı şirketlerine yönelik saldırıların ardından siber güvenlik ABD yönetiminin öncelikli konuları arasında. ABD uzun süredir Rusya'yı casusluk, dezenformasyon yaymak, hükümetlerin temel altyapılarını bozmak için siber saldırılar yapmak ve bunlara müsamaha göstermekle suçluyor.

Aslında Donald Trump döneminden bu yana ülkenin en çok tartışılan konuları arasında siber saldırı ihtimalleri.  Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından yayımlanan bir belgede, Rus askeri istihbarat teşkilatı GRU ile bağlantılı operatörlerin, 2016 ve 2020 Amerikan seçimlerini bozma çabalarına değinilmişti. GRU, son yıllarda ABD yetkilileri tarafından, Hillary Clinton’ın başkanlık kampanyasına zarar vermek, Donald Trump’ın oylarını artırmaya çalışmak, Fransa başkanlık seçimleri ve Kore Kış Olimpiyatlarını hedef almak gibi bir dizi bilgisayar korsanlığı olayıyla ilişkilendirilmişti.  Rus bilgisayar korsanlarının yüzlerce devlet kurumu, enerji şirketleri ve uluslararası çapta birçok firmanın bulut hizmetlerine girmeye çalıştığı tespit edilmişti. 

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

ABD'DEN ÇİN'E SUÇLAMA

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

ABD yönetimi, Çin'i bilgisayar korsanlarıyla çalışmak, başta Microsoft e-mail sistemi olmak üzere dünyadaki resmi ve özel kuruluşlara siber saldırılar düzenlemekle  de suçluyor. ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI ile Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı da Çin bilgisayar korsanlığının ABD ve müttefikleri için "büyük bir tehdit" oluşturduğu görüşünde. Washington'a göre Çin'in hedefleri arasında siyasi, ekonomik, askeri ve eğitim kurumları ile kritik altyapılara sızmak yer alıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading