ABD Suriye'de harekete geçti! Terör örgütünün işgalindeki bölgeye askeri sevkiyat yapıldı

ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü PKK'nın işgalindeki Haseke ilinde yer alan üs ve askeri noktalara son 3 gün içinde Irak üzerinden 100'e yakın araçtan oluşan askeri ve lojistik takviye konvoyu gönderdi.
ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü PKK'nın işgali altında olan Haseke'ye Irak üzerinden 100'e yakın araçtan oluşan askeri takviye konvoyu gönderdi.
100'E YAKIN ASKERİ ARAÇ GÖNDERİLDİ
Haseke kırsalında terör örgütü PKK'nın işgali altındaki Rumeylan, Şeddadi ve Tel Beyder yerleşimlerindeki ABD güçlerine ait üs ve askeri noktalara ulaşan 100'e yakın araçtan oluşan konvoylarda, zırhlı askeri araçlar, akaryakıt tankerleri ve çok sayıda mühimmat yer aldı.
2019 YILINDA PETROL SAHALARINA YERLEŞTİLER
ABD, 2019 yılının ekim ayında Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması ile harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye başlamıştı.
PKK terör örgütüne destek veren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.
DEVAMLI OLARAK TAKVİYE GÖNDERİYORLAR
Diğer yandan Washington yönetimi, PKK'lı teröristleri işgalindei petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da devamlı olarak takviye gönderiyor.
