Yandex Metrica

ABD SİHA'dan bıçaklı saldırıda 6 sivili yaraladı! Hedef başkaymış

ABD SİHA'dan bıçaklı saldırıda 6 sivili yaraladı! Hedef başkaymış

Suriye'nin İdlib kentinde ABD SİHA'sınca dün yapılan saldırı CENTCOM tarafından doğrulandı.

Dünya

08.02.2024, 17:33

Amerikan ordusuna ait MQ-9 Reaper SİHA'sı dün Suriye'nin İdlib kentinde seyir halindeki aracı bıçaklı füzeyle hedef aldı. İdlib-Ariha yolunda saldırının yapıldığı yolda bir araç hurdaya dönüştü. 

ABD SİHA'sının bu araçta bulunan kişileri hedef aldığı sanılırken olayın içyüzünün farklı olduğu anlaşıldı. Saldırıyı doğrulayan CENTCOM, aynı yolda motorsikletle seyir halindeki bir El-Kaide üyesini kinetik füzeyle vurduklarını bildirdi. 

Ancak SİHA'dan fırlatılmış 'R9X' türevi bıçaklı füze, motorsikleti ve sürücüsünü paramparça etmekle kalmadı; yolda seyir halindeki arazi aracında bulunan 6 sivili de ağır şekilde yaraladı. 

Bölgeden ulaşan son fotoğraflar, hurdaya dönüşmüş araç içerisindeki kan izlerini gözler önüne serdi. Patlayıcısız bıçaklı füzeleri suikast amacıyla İdlib bölgesinde sık sık kullanan Amerikan ordusu, El Kaide iddiasıyla bir kişiyi daha öldürürken masum sivilleri de yaralamış oldu. 

Suriye ve Irak'ta DEAŞ bahanesiyle milyonlarca kişiyi yerinden eden, yoğun bombardıman sonucu onbinlerce insanı da enkaz altında bırakan ABD, işlediği savaş suçlarından ötürü tıpkı Rusya gibi hiç kimseye hesap vermeyecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading