Yandex Metrica

ABD Senatosu Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardıma onay verdi

ABD Senatosu Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardıma onay verdi

Yaklaşık 3 aydır Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya ABD'den büyük bir destek geldi. ABD’de 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Ukrayna’ya 40 milyar dolarlık yardım paketi, Senato’da onaylandı.

Dünya

23.01.2024, 19:17

ABD Kongresi, Ukrayna’ya bugüne kadarki en büyük yardım paketini onayladı. Askeri, ekonomik ve insani yardım içeren 40 milyar dolarlık yardım paketi, 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Yardım paketi, şimdi ABD Başkanı Joe Biden’ın imzalaması için Beyaz Saray’a gönderilecek.

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

“YARDIM, UKRAYNALILARIN GALİP GELMESİNİ SAĞLAYABİLİR"

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer oylamadan önce yaptığı açıklamada, yardım paketi için destek çağrısında bulunarak, "Bu büyük bir paket ve hayatta kalmak için savaşan Ukrayna halkının büyük ihtiyaçlarını karşılayacak.

Senato, bu acil yardımı kabul ederek, Ukrayna halkına şunu söyleyebilir. Yardım yolda. Gerçek yardım. Önemli yardım. Bu yardım, Ukraynalıların galip gelmesini sağlayabilir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading