Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD savaşa mı giriyor? 'Ukrayna Kırım'a operasyon düzenlerse destekleriz'

ABD savaşa mı giriyor? 'Ukrayna Kırım'a operasyon düzenlerse destekleriz'

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Kırım'a olası bir operasyon düzenlemesi halinde askeri destek sunacaklarını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta, ABD'den destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. 

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un, ABD'nin verdiği silahlarla Kırım'a operasyon yapacaklarına yönelik açıklamalarına ilişkin soruları cevapladı. 

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

'UKRAYNALILARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Singh, Kırım'ın Ukrayna toprağı olduğunu ve ABD'nin uzun zamandır bu konudaki pozisyonunu koruduğunu söyledi. Singh açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

Ukraynalıları her ne araç veya silah kullanırsa kullansın topraklarını geri alma konusunda destekleyeceğiz. Bunu başından beri ifade etmekten geri durmadık.

Soykırımın ortakları ters düştü! Biden, Netanyahu'yu uyardı: Büyük bir hata... Haberi Görüntüle

'KIRIM'I GERİ ALMA HAKLARI VAR'

Diğer yandan Ukrayna ordusuna Kırım'ı alma konusunda taktik ve tavsiyede bulunup bulunmadıkları sorusu üzerine Singh, şu cevabı verdi: 

Kırım Ukrayna'nın bir parçasıdır. Bunu başından beri açıkça ifade ettik. Eğer Kırım'a operasyon düzenlemeye karar verirlerse bu karara kendi aralarında varacaklardır. Orası ülkelerinin, Rusya tarafından 2014'te yasa dışı olarak işgal edilmiş bir parçasıdır. Orayı geri alma hakları var.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

ABD'NİN UKRAYNA'YA YARDIMLARI 

ABD'nin İsrail ve Güney Kore'deki silah ve ekipmanlarını çekip Ukrayna'ya vermesine ilişkin bir soruyu da değerlendiren Singh, ABD'nin dünyanın dört bir yanındaki üslerinden ekipman ve silah çektiklerini ancak bunu Amerikan ordusunun harbe hazırlık kabiliyetine zarar vermeyecek şekilde yaptıklarını söyledi.

Hem İsrail hem de Güney Kore ile söz konusu silahların çekilmesini konuştuklarını belirten Singh, buralardan silah ve ekipman çekmenin ABD'nin stoklarının yetersiz kaldığı anlamına gelmediğini iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading