Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD savaş gemisi sınırı geçti: Asya Pasifik'te gerilim artıyor

ABD savaş gemisi sınırı geçti: Asya Pasifik'te gerilim artıyor

ABD Asya Pasifik'te gerilimi artıracak bir adım daha attı. Çin, ABD donanmasına ait bir savaş gemisinin Güney Çin Denizi karasularına girdiğini ve uzaklaştırıldığını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Çin ordusu, ABD donanmasına ait güdümlü füze taşıyan bir savaş gemisi USS Milius'un Güney Çin Denizi'ndeki karasularına girdiğini ve uzaklaştırıldığını bildirdi. Savaş gemisinin takip edilerek bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilirken ABD gemisinin Çin'in karasularına girerek işlek bölgedeki barış ve istikrarı baltaladığı ifade edildi.

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle... Haberi Görüntüle

'HAREKAT ALANI YÜKSEK ALARMDA KALMAYA DEVAM EDECEK'

Çin'in Güney Harekat Komutanlığı sözcüsü Tian Junli yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Harekat alanı kuvvetleri daima yüksek alarmda kalmaya devam edecek. Güney Çin Denizi'ndeki ulusal egemenlik ve güvenlik ile barış ve istikrarı kararlı bir şekilde korumak için gerekli tüm tedbirleri alacak.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

ABD İNKAR ETTİ

ABD donanması ise Çin'in iddialarını reddetti. Donanma tarafından yapılan açıklamada, savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nde rutin operasyonlar gerçekleştirdiği ve bölgeden uzaklaştırılmadığı belirtildi. ABD Donanması 7. Filosundan yapılan açıklamada, "ABD, uluslararası hukuka uygun olan her yerde uçmaya, denize açılmaya ve faaliyet göstermeye devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading