Yandex Metrica

ABD Rusya'ya saldırı hazırlığında

ABD Rusya'ya saldırı hazırlığında

Joe Biden'dan sonra çok daha fazla siber saldırıyla karşı karşıya kaldığı belirtilen ABD'nin Rusya'ya karşı ciddi bir hazırlık içinde olduğu iddia ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 17:31

NBC NEWS'ta yer alan bir habere göre, ABD, Rusya'daki bilgisayar korsanlarının olası siber saldırına karşı misilleme hazırlığı yapıyor. Söz konusu saldırılar ulusal güvenlik tehdidi olarak değerlendirilecek ve siber güvenlik yetkilileri artık daha fazla istihbarat odaklı çalışma yapacak.
Son zamanlarda siber saldırıların hedefi haline gelen Amerika Birleşik Devletleri’nin, Rusya’yı bu saldırıların sorumlusu olarak gördüğü ve Washington'ın saldırılara yönelik Moskova'ya karşı misilleme yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Haberde ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Rus bilgisayar korsanlarına karşı siber saldırılar için harekete geçtiği vurgulandı.

SİBER SALDIRILAR BIDEN’DAN SONRA ARTTI
NBC NEWS haber kanalında ortaya atılan iddia ismi gizli tutulan bir Amerikalı yetkiliye dayandırılırken, Biden ve yönetimi göreve geldikten sonra siber saldırıların artış gösterdiğine dikkat çekildi.
Haberde ayrıca, ülkedeki en büyük petrol boru hattı olan Colonial Pipeline ve en büyük et üreticisi JBS firmalarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırılar da hatırlatıldı. Beyaz Saray, her iki saldırı için de Rusya'ya işaret etmişti.

BIDEN’DAN GELEN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki basın toplantısı sırasında "Rusya'ya bir misilleme olacak mı?" sorusuna "Bu konuya yakından bakıyoruz" diyerek cevap vermişti. Amerikan Siber Komutanlığı ve Ulusal Güvenlik Dairesi tarafından konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.
 

Kaynak: TRT haber

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading