Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD polisi, eylemci kadını yere yatırıp tokat attı

ABD polisi, eylemci kadını yere yatırıp tokat attı

Şiddet olaylarıyla sık sık gündeme gelen ABD polisi, Başkan Joe Biden'ı tek başına protesto eden kadını sert müdahale ile gözaltına aldı. Polisin, kadını gözaltına alırken sokak ortasında yere yatırıp yumruk ve tokat attığı da görüldü.

Dünya

23.01.2024, 19:23

ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Amerika Ülkeleri Zirvesi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın konvoyunun geçişi sırasında bir kadın megafonla protestoya başlayınca polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Polis, koşarak yakaladığı ve yere düşürdüğü kadının yüzüne yumruk attı. Kelepçelenen protestocu kadın gözaltına alındı.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

ABD'DEKİ POLİS ŞİDDETİ

Kaydedilen görüntüler, daha önce yine polisin sert müdahalesi ile hayatını kaybeden George Floyd başta olmak üzere ABD’de yaşanan polis şiddeti olaylarını getirdi.

İstatistikler ise ABD’de özellikle siyahilerin polis şiddetine maruz kaldığını ortaya koydu.

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

HER YIL EN AZ 250 SİYAHİ

Amerika’nın siyahi vatandaşlarına karşı polis şiddeti karnesi oldukça kabarık. Amerikan polisi her sene en az 250 siyahi Amerikan vatandaşını öldürüyor. Geçtiğimiz dokuz yılda toplamda 2 bin 458 siyahi Amerikalı, polis tarafından öldürüldü.

2020 yılında siyahi Amerikan vatandaşı George Floyd’un, polis memuru Derek Chauvin tarafından diziyle dokuz dakika boyunca boğularak öldürülmesi, dünya çapında protestolara sebep oldu. Amerika’da ve dünya çapında birçok insan, siyahileri hedef alan Amerikan polis şiddetini aylarca protesto etti. George Floyd’un, Amir Locke ile aynı şehirde öldürülmüş olması, Amerikan basınında “Minneapolis’te polisin siyahilere şiddeti, yaşanan olaylara rağmen hala bitmedi” yorumunun yapılmasına sebep oldu.

Nisan ayında da Michigan eyaleti, Grand Rapids şehrinde gerçekleşen olayda bir polisin Patrick Lyona adlı siyahi bir kişiyi kontrol sırasından öldürmesi tepki uyandırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading