Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD ordusu zayıflıyor: 'En kapsamlı güvenlik sorunu Çin'

ABD ordusu zayıflıyor: 'En kapsamlı güvenlik sorunu Çin'

ABD silahlı kuvvetlerinin gücünü ve Amerika'ya yönelik tehditlerin analiz edildiği bir raporda ordunun geçen yıla göre zayıfladığı belirtildi. Raporda Çin'in ABD'nin 'en kapsamlı güvenlik sorunu' olduğu belirtilirken ABD donanmasının "zayıf", hava kuvvetlerinin ise "çok zayıf" olduğuna dikkat çekildi.

Dünya

22.03.2024, 16:35

ABD Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü ve Amerika'ya yönelik tehditleri analiz eden bir düşünce kuruluşu olan Heritage Foundation'ın yeni raporuna göre, ABD askeri gücü geçen yıla göre oldukça zayıfladı. 2023 ABD Askeri Gücü Endeksi ordunun büyük ve beklenmedik durumlarda bir rakibin saldırılarını önleyip önleyemeyeceğinin değerlendirildiği raporda Amerikanın askeri gücünü geçen yıla göre "zayıf " olarak değerlendirdi. 

Raporda şu ifadelere yer verildi:

2023 Endeksi, mevcut ABD askeri gücünün tek bir büyük bölgesel çatışmanın taleplerini karşılayamama ve aynı zamanda çeşitli mevcudiyet ve angajman faaliyetlerine katılma konusunda önemli bir risk altında olduğu sonucuna varıyor” denildi. "Büyük olasılıkla daha fazlasını yapamayacak ve kesinlikle aynı anda iki MRC'yi idare edebilecek donanıma sahip değil.

Raporda küresel operasyon ortamı, ABD çıkarlarına yönelik tehditler ve ABD askeri gücü olmak üzere üç ana faktör değerlendirildi. Avrupa ve Asya'daki ittifakların ABD'nin gücünü yansıtmasına yardımcı olsa da ABD'nin Orta Doğu'daki “ılımlı” notunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Siyasi istikrarsızlık ve İran ile önerilen nükleer anlaşmanın güvenlik etkileri ve bunun nasıl yapılacağı konusunda müttefiklerle artan ikili gerilimler nedeniyle 'zayıf' olma tehlikesiyle karşı karşıya. En iyisi İslam Devleti ile savaşmak" ifadesi yer aldı.

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle... Haberi Görüntüle

'RUSYA VE ÇİN SALDIRGAN DAVRANIŞLAR SERGİLİYOR

Araştırmacılar Rusya ve Çin'in "saldırgan" davranışlar sergilediğini ve "korkunç" yeteneklere sahip olduğunu belirtti. Raporda İran ve devlet dışı aktörlerin davranışları da “saldırgan” olarak nitelenirken ancak kendi yeteneklerinde daha az tehdit edici olduğu belirtildi.

Kuzey Kore televizyonunda kot pantolona sansür uygulandı! İlginç yasağın nedeni... Haberi Görüntüle

'KUZEY KORE'NİN TEHDİT GÜCÜ İRAN'A EŞİT'

Kuzey Kore'nin davranışı daha az, ABD'yi tehdit etme yeteneği İran'ınkine eşit, ancak devlet dışı aktörlerinkinden daha güçlü.

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı Haberi Görüntüle

'ANAVATAN, MÜTTEFİKLER VE ULUSLARARASI ORTAK ALANLAR'

Rapor, potansiyel düşmanların tehdit edebileceği üç alana odaklandı: anavatan, belirli bir bölgedeki ABD müttefikleri ve “uluslararası ortak alanlar”. Rusya'nın tehditlerinin güçlü olarak nitelendirilmesinin gerekçesi ise  ABD'nin de üyesi olduğu “NATO ittifakını baltalama çabaları” olarak gösterildi. Raporda şu ifadeler yer aldı:

(Rusya) hala dünyanın en büyük nükleer cephaneliğini elinde tutuyor ve ABD'ye bir saldırı pek olası olmasa da, böyle bir saldırının gizli potansiyeli, bu silahlara Amerika'nın NATO müttefikleri ve Avrupa'daki çıkarları karşısında hala yeterince stratejik değer veriyor. alakalarının devam etmesini sağlamak.

Bebeğini evde yalnız bırakıp tatile gitmiş! 16 aylık çocuğu ölüme... Haberi Görüntüle

'ÇİN EN KAPSAMLI GÜVENLİK SORUNU'

Ancak Miras Vakfı, Çin ordusunun teknolojik ilerlemelerine atıfta bulunurken, raporda ele alınan tüm alanlarda Çin, ABD kuvvetlerine karşı en “kapsamlı güvenlik sorunu” olmaya devam etti. Raporda, "Çinliler geçtiğimiz yıl ilk yerli uçak gemilerini piyasaya sürdüler ve kara, deniz, hava ve uzay kuvvetlerinin yanı sıra elektromanyetik alanda çok sayıda yeni platform kullanıyorlar" ifadesine yer verildi.

Bu kareler büyüleyici! İman gücü İsrail zulmünü dinlemedi: Mescid-i Aksa’da... Haberi Görüntüle

DONANMA: ZAYIF, HAVA KUVVEETLERİ: ÇOK ZAYIF

Raporda ayrıca Ordu, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve Uzay Kuvvetleri'ni çok zayıf olduğu sunulurken yalnızca Deniz Piyadeleri'nin hala güçlü olduğu belirtildi.

Ordu "marjinal" puan alırken, Hava Kuvvetleri "çok zayıf" ve Donanma "zayıf" olarak derecelendirildi. 298 gemilik deniz kuvvetleri filosunun ise “yoğun bir operasyonel tempoya” ayak uyduramayacağı belirtildi.

İsrail'in Aşdod kentinde 2 ay sonra sirenler çaldı: Kassam Tugayları'ndan... Haberi Görüntüle

HAVA KUVVETLERİNİN ANA SORUNU PİLOT EĞİTİMİ

Raporda, Hava Kuvvetleri'nin ana sorunlarının pilot eğitimi ve elde tutma ile yaşlanan uçak filosu ile ilgili olduğu belirtildi. Raporda, "Pilot sıkıntısı ve bu pilotlar için uçuş süresi, Hava Kuvvetlerinin savaş zamanı gereksinimlerini karşılamak için gerekli olacak muharebe hava gücü kalitesini üretme kabiliyetini düşürüyor" ifadesi yer aldı. 

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

UZAY GÜCÜ: ZAYIF

ABD'nin yeni hizmeti olan Uzay Gücü de, yaşlanan platformları modernize etmek için "yavaş ve artan" çabalara atıfta bulunan raporla "zayıf" olarak etiketlendi.


Loading